Poliitpöörded Vinnis: Võrno ja Taal astusid tagasi, Võrnost saab umbusalduse algatanud Isamaa liige

Autorid: Aivar Hundimägi, Rahel Lepp • 26. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Vinni senine vallavanem Rauno Võrno ennetas umbusaldamist ja otsustas ise ametist lahkuda. Uue võimuliiduga ta aga opositsiooni ei jää, sest astub umbusalduse algatanud ja Vinnis võimule pürgiva Isamaa liikmeks. Temast tühjaks jäävale vallavanema kohale pürgib aga keskerakondlane Erki Savisaar.
Autor: Rahel Lepp

Neljapäeval toimunud Vinni vallavolikogu koosolekul otsustas esmalt volikogu esimees Aili Taal ametist lahkuda ja pärast seda ta ka volikogu liikmetele ootamatult lahkus istungilt. Hiljem esitas tagasiastumise avalduse ka vallavanem Rauno Võrno.

Umbusalduse algatasid Isamaa ja EKRE, kuid sellega liitus ka osa praegu võimuliitu kuuluvast keskerakonnast eesotsas Toomas Väinastega. Kuna volikogu esimees ja vallavanem otsustasid ise lahkuda, siis umbusaldushääletust volikogus ei toimunud.

Volikogu istungil esitasid aga seni võimul olnud valimisliidu ja keskerakonna liikmed umbusaldusavaldus volikogu aseesimehe Toomas Väinaste suhtes, sest Vinni spordikompleks on teinud Väinaste tegevuse kohta avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks. Umbusalduse tekstiga on võimalik tutvuda artikli lõpus.

"See on loll jama ja kättemaks umbusaldamise eest," ütles Väinaste pärast volikogu istungit. "Neil pole kuskilt, midagi võtta ja ei saagi olla," lisas ta.

Vinni vallavolikogu senine esimees Aili Taal teatas volikogu istungil oma tagasiastumisest ja lahkus kohe ka volikogu istungilt. Tema on ka üks volikogu aseesimehe Toomas Väinaste vastu umbusalduse esitajatest.
Autor: Rahel Lepp

Uue Vinni võimuliidu moodustavadki nüüd umbusalduse algatajad. Samas Võrno ei jää Vinni volikogus opositsiooni, sest hiljuti keskerakonnast lahkunud Rauno Võrno otsustas astuda Isamaasse.

"Ta oleks juba varem astunud Isamaasse ja olnud praegu vallavanem edasi, kui me poleks seda umbusaldamist alustanud," märkis Väinaste.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!