Kallima suudlemine viis kohtulaua ette

Autor: Andres Pulver • 14. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kas siis selline kuritegu?
Autor: Järvamaa muuseum

Igasuguseid süütegusid on tulnud meie kohtunikel läbi aegade arutada. Aga see „kuritegu“, millest kirjutas ajaleht Virulane 90 aastat tagasi ehk 14. novembril 1933, annab küll vist enamikule neist pikalt silmad ette.

Alustuseks aga pisut soojendust Rakvere kohtusakste töömailt, nii nagu ajaleht seda 90 aasta eest kajastas. Ka siin on toredaid leide, eriti koht, kus tunnistaja ei saa aru, kas mees lükkas naise õuel pikali armastuse või viha pärast ...

„Voldemar Angi süüdistatakse Tiine Ankami ja tolle poja peksmises. Läinud suvel olnud kaebealune viinastanud olekus Ankami juures sees, kus tekkinud sõnelus Ankami ja kaebealuse vahel. See sõnelus läinud niivõrd suureks, et kaebealune tunginud Tiine Ankami kallale ning löönud teda õue pikali maha.

Kaebaja Ankam ütleb: „Mul on veel praegu hammas lahti, mis ta lõi.“

Tunnistaja Tergem teab tõendada, et sel päeval tõesti olnud majas kõva riid. Pärast olnud kaebaja õues pikali maas, mille järele tema sealt lahkunud. Rahukohtunik karistab Voldemar Angi seitsmepäevase arestiga.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!