Kaks laipa kahe päevaga...

Autor: Andres Pulver • 22. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kulina vana kõrts 1965. aastal.
Autor: Eesti Vabaõhumuuseum

Praegune elu on võrreldes 95 aasta tagusega ikka üpris vaikne ja rahulik. Kõik vargused-pättused tänapäeval muidugi enam avalikkuse ette ei jõua, aga üks hukkunu ja lisaks tapmine kahe päeva jooksul on ikka päris jõhker.

1928. aasta 22. oktoobril sõitis 23-aastane Jaan Miller oma autoga Laekverest Rakverre. Pardal olid ka 42-aastane Eduard Hunt ja rändkino omanik Karl Lesta. Et teekond ikka korralikult sujuks, olid mehed enne sõitu asumist ka väikesed tropid teinud.

Jamad hakkasid pihta Roela kandis, kus selgus, et rool (ajaleht Virulane kirjutas küll, et tüür) ei taha hästi sõna kuulata. Selgus, et esimesi rattaid kinni hoidnud kolmnurk logises. Viga parandati ja sõit jätkus.

„Kulina vana kõrtsi kohale jõudes ei kuulnud tüür jällegi sõna ning auto lendas vastu posti, siit aga tagasi põrgates kukkus ta uperkuuti kõrgest maantee kallakust alla. Nina Laekvere poole tagasipööratult jäi ta sinna rusuhunnikuna seisma. Kokkupõrke hoog oli nii suur, et üks ratas viiekümne sülla kaugusele lendas,“ kirjutas Virulane kolm päeva hiljem. Auto kiirus olevat olnud 80 kilomeetrit tunnis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!