Lääne-Virumaa edukaim mööblitootja on Haljala väikefirma

Autor: Aivar Hundimägi • 23. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Lääne-Virumaa edukaim mööblitootja Valdepol valmistab eritellimusel mööblit kodudesse ja ka erinevatele äridele.
Autor: Kuvatõmmis Valdepoli kodulehelt

Neljapäeval avaldatud Äripäeva Mööblitööstuse TOPis on kuus Lääne-Virumaa ettevõtet, kellest kõige kõrgemal kohal asub Haljala vallas tegutsev perefirma Valdepol.

„Ei tahaks uskuda, kuidas see nii juhtus,“ kommenteeris Valdepoli omanik Silver Vaade väidet, et tema ettevõte on Lääne-Virumaa edukaim mööblitootja. „Meil on pere ettevõtmine ja väike kollektiiv. Kui tööd on siis tuleb teha ja hetkel tööd on. Kui aga tööd ei ole, siis tuleb puhata,“ sõnas ta. Vaade lisas, et nad on toimetanud tagasihoidlikult ja reklaami oma tegemistele ei tee. Uued kliendid leiavad neid tänu vanadele klientidele, kes Valdepoli soovitavad.

Avaldame alljärgnevalt ülevaate Äripäeva ja teemaveebi Tööstusuudised koostatud Mööblitööstuse TOPi jõudnud Lääne-Virumaa ettevõtjatest.

Kuuest Lääne-Virumaa ettevõttest suutis eelmisel aastal käivet kasvatada kolm ja kasumit teenis viis tööstust. Ainsana suutis aga kasumit kasvatada Valdepol.

Töötajate arv vähenes kolmes mööblitööstuses, kahes kasvas ning ühes ei muutunud. Keskmine palk kerkis eelmisel aastal viies ettevõttes kuuest. Dividende otsustasid sel aastal ettevõttest võtta välja kolme mööblitööstuse omanikud.

Võrreldes eelmisel aastal ilmunud Mööblitööstuse TOPiga on kõik Lääne-Virumaa mööblitootjad edetabelis kukkunud. Valdepol jõudis edetabelis 26. kohal, eelmisel aastal oli ettevõte samas edetabelis 23. Kokku on TOPis 112 Eesti mööblitööstust.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!