Kristi Saare teostas oma unistuse

Autor: Alyona Stadnik • 2. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rakverest pärit investor Kristi Saare oli Lääne-Virumaa Uudiste saate "Viru võnked" külaliseks.
Autor: Liis Treimann

Rakverest pärit rahatarkuse entusiast Kristi Saare teostas hiljuti ühe unistuse. Ta läks õppima klaverit. Lisaks alustas kevadel tantsu treeningutega.

Klaveriga polnud ta varem kokku puutunud, selle õppimist alustas nullist. Tantsimisega tegeles lühikest aega algklassides, kuid valis siis koolis tantsu asemel võrkpalli.

Saare sõnul on see täiesti normaalne, et inimene õpib midagi uut lihtsalt sellepärast, et see talle meeldib. Õpitu ei peagi tulema kohe alguses väga hästi välja, oluline on õppimist nautida. Ei pea olema igat asja tehes edule orienteeritud, rääkis Saare. "Kui tegelen nende hobidega, siis ma ei mõtle tööasjadele," lausus ta Lääne-Virumaa Uudiste saates "Viru võnked".

Kristi Saare on laiemale üldusele saanud tuntuks tänu investeerimisele ja selles valdkonnas enda kogemuste jagamisele. Üheksa aastat tagasi asutas ta naisinvestorite klubi ja arvas toona, et investeerimine on tore nunnu teema. Tegelikult räägitakse klubis palju karjääri planeerimisest, kuidas suhetes rahaasju sättida, kuidas ennast väärtustada ja kuidas inimestele öelda "ei".

Kui inimesed ei oska öelda teistele "ei", siis on nad varsti ummikus, lausus Saare. Selleks, et elus asju ära teha, peavad olema ümberringi normaalsed inimesed, rõhutas Saare saates ning tõi näiteks enda mehe, keda ei häiri, et ta erinevate asjadega tegeleb ning kes tema arenguid ja ettevõtmisi igati toetab.

Seotud lood

Saates räägib Saare ka enda läbikukkumistest. "Edukas olemise tingimus ei ole see, et sa ei ole kunagi läbi kukkunud. On olnud äriideid, mis on läinud metsa ja on projekte, mis on läinud metsa. On olnud täiesti ebaõnnestunud avalikke esinemisi. Kõike on juhtunud, see on paratamatu,“ tõdes ta. Oluline on mõista, et kui midagi läheb valesti, siis ei tähenda see seda, et inimesena ollakse läbi kukkunud või ebaõnnestunud.

Saare sõnul seovad inimesed sageli mingid tegevused väga tugevalt enda identiteediga, see ei peaks aga nii olema. Esimene samm enesearengus on tunnistada, et sul ei ole piisavalt oskusi, märkis Saare.

Kristi Saarega tulid jutuks järgmised teemad:

• Õpetaja elukutse ja miks Saare selles ametis ei tööta

• Mis on finantsvabadus ja kas Saare on selle ise saavutanud

• Lapsed ja investeerimine

• Säästmine ja sellest arusaamine

• Lapsed ja kulutamine

• Raamatute kirjastamine

• Milline raamat on teda ennast kõige rohkem mõjutanud?

• Ajaplaneerimine ja lihtsad tööriistad elu planeerimiseks

Kuula saadet siit:

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!