Rakveres põles maja lahtise leegiga

Autor: Rahel Lepp • 4. jaanuar 2024
Jaga lugu
Neljapäeva õhtul süttis Rakveres Terase tänaval elamu.
Autor: Kunda päästekomando

4. jaanuari õhtul süttis Rakveres Terase tänaval elamu. Kustutustööd käivad.

"Ühekordne puidust elamu põleb praegu lausleegiga ja hetkel käivad kustutustööd," kinnitas Päästeameti ida piirkonna valvepressiesindaja kell 17.30. Kohal on viis komandot - Rakvere, Tapa, Väike-Maarja, Kunda ning Aasukalda vabatahtlikud päästjad. Õnnetuspaigas tegutsesid ka suitsusukeldujad.

Inimohvreid punane kukk õnneks ei nõudnud. "Majas viibinud inimene sai välja ja oli ise üks abi kutsujatest," kinnitas pressiesindaja.

Tule levikule pandi piir kell 18.29 ja kustutustööd lõppesid kell 19.50. Põleng võis alguse saada külmunud veetorude sulatamisest. Tulekahju tekkimise põhjused selgitatakse välja menetluse käigus.

Uue aasta esimestel päevadel on päästjad käinud kustutamas põlenguid, mis on alguse saanud veetorude hooletust soojendamisest.

Päästeamet tuletab meelde, et torude külmumise vältimiseks tasub katta need lisaisolatsiooniga ning võimalusel jätta ka kraan tilkuma, sest voolav vesi ei jäätu nii kergesti. Kui torud siiski ära külmuvad, on kõige ohutum soojendada neid küttekaablitega. Kui küttekaableid pole käepärast, võib abi olla ka kodusest soojapuhurist, kuid elektriseadmetega soojendades ei tohi jätta neid hetkekski järelevalveta.

Kindlasti ei tohi kasutada sulatamiseks lahtist tuld, leeklampi ega tööstuslikku kuumaõhufööni. Hätta jäädes tuleb asi küsida spetsialistidelt.

Kunda päästekomando avaldatud fotogalerii kustutustöödest

Rakveres Terase tänaval põlenud maja kustutustööd. Fotod: Kunda päästekomando

Vaata videot kustutustöödest Kunda päästekomando Facebooki lehelt.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!