Eesti kriminaalide ühiskassa on lagunenud. Allilmas võtab võimu uus põlvkond

Autor: Martin Johannes Teder • 9. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Eesti organiseeritud kuritegevusel hoiavad kätt pulsil keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude büroo juht Ago Leis (vasakul) ja riigiprokurör Raigo Aas. Paremal vangi pandud kuritegelike grupeeringute juhid Haron Dikajev, Vjatšeslav Gulevitš ja Assar Paulus.
Autor: Kollaaž (Andras Kralla; Liis Treimann; Ilmar Saabas/Ekspress Meedia/Scanpix; Priit Simson/Ekspress Meedia/Scanpix)

Ühiskassa ehk Eesti kuritegeliku maailma katusorganisatsioon on lagunenud ning 1990ndatest alguse saanud klassikalised jõugud on asendunud väiksemate, vähem jäigemate ning operatiivsemate grupeeringutega.

Praegu kriminaalpolitsei luubi all olevad ühendused tegelevad aina rohkem majandus- ja varavastaste kuritegudega, kus saab teenida suurt tulu, aga karistused pole nii suured kui näiteks narkos: kelmused, rahapesu, maksukuriteod. Muidugi on alati igal grupeeringul mingi narkoäri, kirjutab Äripäev.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!