Lasteaia juhataja Jana Kroll peab oluliseks varajast märkamist ja koostööd lapsevanematega

Autor: Kristel Kitsing • 11. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Jana Kroll asus Väike-Maarja lasteaeda juhtima eelmise aasta keskel.
Autor: Anu Adler

Pea pool aastat tagasi Väike-Maarja lasteaia etteotsa sattunud Jana Kroll peab väga oluliseks lapsest lähtuvat õpet, mille eelduseks on lapse vajaduste ning eripärade varajane märkamine.

"Kui täna lasteaias mõni laps on müratundlik, siis ei ole mõistlik teda suurde seltskonda suruda ja oodata kuniks konfliktid plahvatavad või lapsel raevuhood tekivad," rääkis Kroll, kes asus lasteaeda juhtima vahetult enne sel aastal algavat maja renoveerimist.

Lisaks tööle lasteaias tegutseb ta ettevõtjana. Kroll on asutanud Jana & Uki hobipoe, mis sündis seetõttu, et talle meeldib õmmelda ja meisterdada. Eelmise aasta lõpus aga asutas ettevõtte Tasakaalukas Lapsevanem OÜ, mille eesmärk on hakata pakkuma lapsevanematele toetavat teenust sel ajal, mil nad on olukorras, kus on vaja nõu, kuidas mõista paremini lapsega toimuvat ning kuidas ise selles olukorras toime tulla.

Jana Kroll
Iga inimene suudab elevandi ära süüa. Oluline on arukalt viilutada ja jagada söömine pikemale ajaperioodile.

Jana Kroll räägib artiklis sellest, kuidas muutub Väike-Maarja lasteaia töökorraldus sel aastal algava põhjaliku remondi ajal, mida peab ta lasteaeda juhtides oluliseks ning milliseid muutusi soovib teha. Samuti soovitab veebikeskkonda, mis aitab tõsta lastevanemate teadlikkust.

Järgneb intervjuu Jana Krolliga:

Oled Väike-Maarja lasteaia tööd juhtinud pool aastat. Mis olid need esmased eesmärgid, mis endale seadsid ja kuidas täitmine õnnestunud on?

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!