Selgusid konkursi Rakvere kultuuritegija laureaadid

Autor: Aivar Hundimägi • 13. jaanuar 2024
Jaga lugu
Rakvere kultuuritegijate tunnuskonkursi laureaadid.
Autor: Triin Varek

Rakvere kultuuritegijate tunnuskonkursil valiti laureaatideks Anne Nõgu, Mait Sander Nõlvak, Virumaa tantsupidu „Mängu ilu“ ja rahvamuusikaansambel Kungla.

Laureaadid kuulutati välja laupäeval Rakvere keskväljakul toimunud kontserdil.

Kokku kvalifitseerus 34 nominenti, kes kandideerisid neljas kategoorias.

Kategooria „Kirgas tegu“ laureaadiks valiti Virumaa tantsupidu „Mängu ilu“.

Kategooria „Väsimatu panustaja“ laureaat on sündmuste korraldaja, kultuurikomisjoni esimees, koolijuht ja ettevõtja Anne Nõgu.

Kategooria „Ärgas kollektiiv“ laureaat on rahvamuusikaansambel Kungla.

Kategooria „Tõusev täht“ laureaat on Rakvere eragümnaasiumi abiturient, näiteringi Väike Karakter liige, Tarvanpää rahvatantsija, kogukonna tegevuste toetaja ja korraldaja, noorkotkas, ettevõtja Mait Sander Nõlvak.

Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte ütles, et iga nominent oli laureaadi vääriline, sest nominendid on pikaajaliselt Rakvere kultuuriellu panustanud. Kuna tegime sellise konkursi esimest korda, siis küll jõuame aja tasa tunnustamisega tasa teha, sest soov on valida Rakvere kultuuritegijaid igal aastal, märkis Alte.

Samas läks laureaatide valimine Alte sõnul ilma suuremate vaidlusteta ning žürii tegi valiku kiiresti ja üksmeelselt. Žüriis olid kultuurikeskuse töötajad, nõukogu esimees Riina Männik ja Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee.

Tulevikus on plaanis lisada ka nn publiku lemmiku kategooria ehk selle kategooria laureaadi valivad linlased.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!