• 15.01.24, 16:38

Rakvere kultuurikeskuses tuleb rahvarõivapäev

Virumaa kunsti ja käsitöö selts kutsub kõiki huvilisi 11. veebruaril kell 11-17 Rakvere kultuurikeskusesse osa saama rahvarõivapäevast.
Rakveres toimuval rahvarõivapäeval pakub tantsulusti ansambel Tarvanpää. Fotol tantsivad Triinu Sikk ja Egert Eenmaa.
  • Rakveres toimuval rahvarõivapäeval pakub tantsulusti ansambel Tarvanpää. Fotol tantsivad Triinu Sikk ja Egert Eenmaa. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja/Scanpix
Sel päeval pakutakse kultuurikeskuses põnevaid teadmisi, muusikat ja tantsu. Rahvarõivapäev ja konverents on pühendatud tuntud etnoloogile, rahvakultuuri ja rahvarõivaste uurijale Igor Tõnuristile, kelle sünniaastapäev on samuti 11. veebruaril.
Teadmisi jagavad Liivi Soova, Marju Kõivupuu, Ave Matsin, Mari Oolberg, Liivi Mölder, Anu Pink, Merli Mänd, Kristi Jõeste ja Rein Sikk. Konverentsi modereerib Anu Randmaa. Muusikalist külakosti pakuvad Anni Rikker ja Martin Müller ning tantsulusti ansambel Tarvanpää.
Rahvarõivapäev on tasuta, osalemiseks paluvad korraldajad ette registreerida Rakvere kultuurikeskuse kodulehel või Facebooki-lehel hiljemalt 5. veebruariks.
Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit ja MTÜ Rahvarõivas on kuulutanud aastad 2024 ja 2025 rahvarõiva aastateks.

Seotud lood

Uudised
  • 13.01.24, 15:33
Selgusid konkursi Rakvere kultuuritegija laureaadid
Rakvere kultuuritegijate tunnuskonkursil valiti laureaatideks Anne Nõgu, Mait Sander Nõlvak, Virumaa tantsupidu „Mängu ilu“ ja rahvamuusikaansambel Kungla.
Uudised
  • 08.01.24, 16:22
Laupäeval saab avalöögi kultuuririkkuse aasta
Kultuuriministeerium on tänavuse aasta kuulutanud kultuuririkkuse aastaks, selle algust tähistatakse kõikjal pidulikult laupäeval.
Uudised
  • 05.10.22, 12:54
Rahvarõivaste hea haldjas
Neli kümnendit kestnud teadlasetee jooksul Eesti Rahva Muuseumis põlistas Aino Voolmaa ennast Eesti kultuurilukku rahvarõiva uurija, propageerija ja autoriteetse nõustajana. Tükike tema elutööst on jäädvustunud nendes tuhandetes rahvarõivakostüümides, mida kannavad lauljad ja tantsijad meie suurtel pidudel.
Uudised
  • 18.04.22, 15:30
Virumaa rahvarõivakoolis valminud rõivad pannakse laupäeval väljanäitusele
Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi eestvedamisel toimunud rahvarõivaste valmistamise koolituse viljad pannakse välja kõigile imetlemiseks Rakvere linnavalitsuse valgesse saali 23.aprillil kell 12. Esitlemisele tulevad Kadrina, Rakvere, Simuna, Viru-Jaagupi, Viru-Nigula, Iisaku, Lüganuse, Kuusalu, Jõelähtme ja Muhu kihelkondade rahvarõivad, meeleolu loob rahvamuusikaansambel Kungla.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele