Lääne-Virumaa Uudiste ajakirjanik Rahel Lepp valiti pressipreemiate nominendiks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 24. jaanuar 2024
Jaga lugu
: Rahel Lepp, Lääne-Virumaa Uudiste ajakirjanik :EESTI: 26JAN22Rahel Lepp, Lääne-Virumaa Uudiste ajakirjanik.mm/: Foto: Mati Metsjõe
Autor: Mati Metsjõe

Kolmapäeval valis Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii ajakirjanduspreemiate konkursi nelja võistluskategooria nominendid. Üheks nominendiks on ka Lääne-Virumaa Uudiste ajakirjaniku Rahel Lepa kirjutatud arvamuslugu.

Nelja parema mullu ilmunud arvamusloo hulka valiti Rahel Lepa kirjutatud ja 14. mail Lääne-Virumaa Uudistes ilmunud arvamus „Suurperede missivõistlus“.

Seotud lood

Teised pressipreemiate arvamuse kategooria nominendid on:

Erik Gamzejev Põhjarannikus 9. märtsil ilmunud arvamusega „Kas Stalnuhhini ja Petersoni valijaid on põhjust ka tänada?“;

Urmet Kook ERRi portaalis 12. septembril ilmunud arvamusega „Ei, proua peaminister";

Dannar Leitmaa Õhtulehes 24. novembril ilmunud arvamusega „RAHA ON OTSAS | Dannar Leitmaa: ta kruiisis ringi luksusmaasturiga, aga nüüd otsib juhutöid. Mis läks valesti?“.

Kokku esitati arvamuse kategoorias 47 tööd.

Uudise kategooria nominendid on:

Õhtulehes 14. veebruaril ilmunud Risto Berendsoni lugu „Moskvas Eesti koolitüdrukud mõrvanud mees saadetakse kolooniasse“;

Merilin Pärli tehtud lood „Aktuaalses kaameras“ ja ERRi veebis, mis ilmusid 11. augustil „Pere Sihtkapital küsis uuringu jaoks TÜ nimel tuhandete naiste andmeid“, 12. augustil „Eamets: leidsime ühes rektoriga, et olen valesti käitunud“ ja 22. augustil „Tartu Ülikool hoidis aastate eest ära Eametsaga seotud huvide konflikti“;

Seotud lood

Õhtulehes, Eesti Ekspressis ja Äripäevas ilmunud Ekvard Joakiti, Risto Berendsoni, Helen Mihelsoni ja Eliisa Matsalu artiklid Riigikogu liikmete kütusekaartide kuritarvitamisest. Lood ilmusid 20. aprillil Õhtulehes „„KERI PERSE, IDIOOT!“ Viimasel tööpäeval 243 liitrit tankinud rahvasaadik keeldub selgitustest“, 12. oktoobril Eesti Ekspressis „Kütuse-Grünthali uued seiklused. Rahvasaadiku kütusekaardiga tangiti ajal, mil ta istus riigikogu saalis“ ja 10. oktoobril Äripäevas „Kütusekaardi sihka-sahka: riigikogulase paagis põlevad bensiin ja diisel läbisegi“, 13. oktoobril Äripäevas „Keskkriminaalpolitsei alustab Kalle Grünthali suhtes kriminaalmenetlust“ ja „Grünthali kolm versiooni, miks ta bensiini ja diislit korraga tankis“.

Uudise kategoorias esitati 59 tööd.

Olemuse kategooria nominendid on:

Risto Berendson, Helen Mihelson ja Kadri Kuulpak Õhtulehes ilmunud artiklitega, mis ilmusid 12. detsembril „ÕHTULEHE SUUR UURIMUS: iga neljas arstiõppe lõpetanu kaob“ ja „KUHU KAOVAD ARSTID? | PERHi uus ülemarst: konkureerime soomlastega iga päev“ ning 13. detsembril ilmunud „KUHU KAOVAD NOORED ARSTID? | „Poolnaljaga öeldes valitseb haiglas hierarhia: arst, õde, kõikvõimalikud teised haiglatöötajad, taburet ja siis arstitudeng.“;

Eero Epneri artikkel 31. mai Eesti Ekspressis „SUUR LUGU | „VÕITSIME!“ Liberaalne ühendus seadis juba alustades eesmärgiks valimiste mõjutamise“;

22. detsembril Äripäevas ilmunud Polina Volkova ja Liis Treimanni lugu „Prouad prügikasti kallal ja magamiskotiga söögisabas. Eestis käib toidujaht“;

Seotud lood

23. veebruaril Delfis ilmunud lugu „SÕJA HÄÄLED | Pimeduses surma ja elu vahel kuuldu jääb saatma aastateks“ Mille autorid on Ester Vaitmaa, Joonatan Allandi, Bianca Mikovitš, Elise Christin Jörberg ja Mart Nigola.

Olemuse kategoorias esitati 83 võistlustööd.

2023. aasta parima uudise, olemusloo ja arvamuse auhindu rahastavad Delfi Meedia, Äripäev ja Õhtuleht Kirjastus.

Noore ajakirjaniku preemia nominendid:

Ekvard Joakit Eesti Ekspressist, Anna Teele Orav Eesti Ekspressist ja Jaan Martin Raik Äripäevast.

Noore ajakirjaniku kategoorias kandideeris kümme ajakirjanikku. Noore ajakirjaniku võitja valivad välja ja preemiat rahastavad ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov ja Jüri Ehasalu.

Kategooriate võitjad avalikustatakse 22. veebruaril toimuval Meedialiidu pressipeol.

Žürii tööd juhatas täna Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald. Žüriisse kuulusid Sirbi tegevtoimetaja Lea Larin, Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik ja meediaekspert Marju Himma-Kadakas, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Äripäeva uuriva ja uudistetoimetuse juht Viivika Rõuk, advokaadibüroo Cobalt vandeadvokaat ja Pressinõukogu aseesimees Kadri Michelson, Hiiu Lehe peatoimetaja Raul Vinni ning noore ajakirjaniku ja elutöö preemia rahastajate esindajana Ekspress Grupi nõukogu liige Hans H. Luik.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!