Eesti kiiremini kasvanud ettevõte tegutseb Lääne-Virumaal

Autor: Aivar Hundimägi • 7. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel (vasakul) andis kiiremini kasvanud ettevõtte auhinna üle Vinni Biogaasi tegevjuhile Kristjan Stroomile.
Autor: Raul Mee

Kolmapäeva pärastlõunal avalikustati Gaselli Kongressil Äripäeva kiiresti kasvavate ettevõtete ehk Gaselli TOP. Esikolmikusse jõudis kaks Lääne-Virumaal tegutsevat ettevõtet ning Moe peenviinavabriku omaniku Urmas Nimmerfeldti Saaremaal asuv ettevõte.

Eesti kõige kiiremini kasvanud ettevõte ehk Gaselli TOPi võitja on Vinni Biogaas, kus 2022. aasta kevadeni olid osanikud ka Rafik Asadov ning Kalle Külaots. Mõlemad mehed müüsid aga siis oma osaluse kaasomanikuks olnud Eesti Biogaasile. Praegu on Vinni Biogaasi kasusaajate seas nii Heiti Hääl, Enn Pant kui ka Ain Hanschmidt. Nimelt on Eesti Biogaas Alexela ja EG Biofondi ühisfirma. EG Biofondi omanik on hiljuti Tallinna börsile tulnud Infortar.

Täpsemalt saab Rafik Asadovi ja Kalle Külaotsa sellest ärist väljumisest lugeda artiklist “Linnamehed aitasid põllumees Külaotsal firma kasumit kolmekordistada”.

Eesti kiiremini kasvanud ettevõtte üks asutaja oli Rafik Asadov, kes Vinni Biogaasi osaluse 2022. aastal ära müüs. Foto on tehtud 2013. aastal, kui Vinnis hakkas tööle toona Eesti kolmas kaasaegne biojaam.
Autor: Arvet Mägi/Virumaa Teataja/Scanpix

Avaldame artikli lõpus Lääne-Virumaa kiiresti kasvavate ettevõtete TOPi. Kokku on värskes Gaselli TOPis reastatud 1900 ettevõtet, kellest 86 on registreeritud Lääne-Virumaal.

“Nagu klassikud ütlevad, ise peab ka pingutama!”

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!