Saage tuttavaks - maakonna kõrgeima tunnustuse pälvinud Jaanus Ainsalu

Autor: Rahel Lepp • 20. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kaitseliidu Viru maleva pealik kolonelleitnant Jaanus Ainsalu möödunud sügisel toimunud suurõppusel Ussisõnad.
Autor: Kaitseliit

Maakonna kõrgeima autasu, kuldse vapimärgi saab sel aastal Kaitseliidu Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu. Kuidas Tartu mees ihu ja hingega, ehkki suure ringiga siia jõudis?

Et päris täpne olla, siis “ihu” on Jaanusel Lääne-Virumaal tavaliselt esmaspäevast reedeni, kodu on Tartus, hing aga igal pool Eestis, just nagu kaitseliidu mehitatud maakaitsevägi, mille liikmed asuvad igas Eestimaa punktis.

Kui võhikute lihtsustatud arusaama kohaselt on kaitseväes elukutselised sõjaväelased ja kaitseliit vabatahtlike ühing, siis tegelikult on asjad palju keerulisemad. “Ohvitseride sõjaväeline karjäär võib kulgeda vaheldumisi nii kaitseväes kui kaitseliidus,” kinnitas Jaanus, kes ise on selle näidiseksemplariks.

Aga nüüd algusesse.

Jaanuse isa on pärit Vana-Võrumaalt ja ema Huljalt, nii et poisi lapsepõlvesuved möödusid siinkandis. Peres kasvasid veel vanem õde Lii ja Jaanuse kaksikvend Kristjan. Viimane ei olevat Jaanuse sõnul ei tema nägu ega tegu. “Vennal pole olnud militaarhuvi, tema läks elus täiesti teist teed, ja me oleme ka välimuselt erinevad,” loetles mees lõbusalt.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!