Kõige ministrim minister. “Meie poliitikud ise häbenevad ka poliitikuid”

Autor: Väinu Rozental • 24. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Urmas Paet tõdeb, et kaalukausile pannes kaalub ministriamet eurosaadiku oma üles, kuigi Euroopa Parlamendis on mastaap suurem.
Autor: Andras Kralla

Eesti staažikaim minister Urmas Paet on valitud kuus korda jutti isikumandaadi jagu häältega riigikogusse, kuid Toompeal saadikutööd teinud ega seal valijate huve esindanud pole ta päevagi.

Suhteliselt noore mehena ministritoolile asunud Urmas Paet (49) lõpetas oma senise ministrikarjääri 40aastaselt ehk juba kolm aastat enne seda, kui on ministrite keskmine vanus sellesse ametisse asudes. Ja ometi on Paet seejuures Eesti kõige staažikam minister (vt artiklisse lisatud TOPi): kokku on ta trooninud üksteist ja pool aastat nii kultuuri- kui välisministeeriumi eesotsas.

Näiteks Marko Pomerants on olnud ministriametis kokku 10 päeva kauem kui Mart Laar ja paarkümmend päva vähem kui Keit Pentus-Rosimannus. 208 isikust koosneva edetabeli lõpust leiab aga Toomas Vareki ja Marti Kuusiku.

Keskmiselt püsib Eestis üks minister ametis kaks aastat ja neli kuud. Staažilt järgmist ministrit edestab rekordimees Paet tervelt kahe aastaga. Ühtlasi on Paet olnud jutti ilma pausideta kõige kauem minister ja kõige pikaajalisem välisminister.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!