Viktoriin: kui hästi tunned Eesti ministreid?

Autor: Väinu Rozental • 25. veebruar 2024
Jaga lugu
Igast viiest taasiseseisvunud Eesti ministrist neli on mees ja üks on naine. Valitsustes on kokku olnud 169 meest ja 39 naist.
Autor: Shutterstock

Taasiseseisvunud Eestis on olnud 20 valitsust ja 208 ministrit. Pane end lõbusas viktoriinis proovile – kui palju sina meie ministrite kohta tead ja kui paljusid juhtumeid mäletad?

Viktoriinis osalejad saavad osaleda loosis, auhinnaks jagatakse viis raamatut “Suur sõda ja Eesti 1941–1944”, mille autor on ajaloolane Peeter Kaasik.

Raamat “Suur sõda ja Eesti” ei räägi otseselt eestlastest Teises maailmasõjas, vaid suurest sõjast Eesti territooriumil, okupatsioonivõimude vahetumisest ning okupatsioonivõimu institutsioonidest ja teostajatest nii sõjategevuse kui ka lahingute vahelisel ajal. Rikkalikult illustreeritud teos vastab muu hulgas sellistele küsimustele, nagu millised olid eri okupatsioonivõimude kaugemad eesmärgid ja struktuur, missugused armeevõimud ja tsiviilorganisatsioonid juhtisid neil aastail elu Eestimaal ning kuidas säilis ja arenes neis tingimusis Eesti iseseisvuse taastamise lootus.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!