Tänavune peavalupäev keskendub naiste peavaludele

Autor: Virtuaalkliinik.ee • 26. veebruar 2024
Jaga lugu
Tänavune Eesti Peavalu Päev kannab nime „Naised ja peavalu“.
Autor: Shutterstock

Sel aastal juba 13. korda toimuv Eesti Peavalu Päev kannab nime “Naised ja peavalu”. 9. märtsil toimuval veebikonverentsil saavad sõna perearstid, apteekrid, eriarstid jt spetsialistid.

Põhjalikumalt käsitletakse patsiendi teekonda läbi tervishoiu ning peavalusid raseduse ja imetamise ajal.

Eesti Migreeni ja Peavalu Patsientide Ühing kutsub kõiki inimesi, kelle elu peavalu ühel või teisel viisil mõjutab, Eesti Peavalu Päeva veebikonverentsile laupäeval, 9. märtsil kell 10.00–14.30.

Patsiendi teekond läbi tervishoiu

Kavas on patsientide lood, sõna saavad perearstid, apteekrid ja eriarstid. Põhjalikumalt käsitletakse patsiendi teekonda läbi tervishoiu, aga ka peavalude käsitlust raseduse ja imetamise ajal.

Eesti Migreeni ja Peavalu Patsientide Ühingu juhatuse liige Marge Vaikjärv sõnab: “Kuna peavalud on naiste seas laiemalt levinud, tundus õige fookus just sellele teemale seada. Oleme varasematel aastatel saanud palju küsimusi peavalude ravist, sealhulgas raseduse ja imetamise ajal. Loodan, et selle aasta ettekannete hulgast leiavad kuulajad vähemalt osale oma küsimustele vastused. Sel aastal saavad oma sõna sekka öelda ka apteekrid, kes on sageli patsiendi esimene kontakt tervishoiuga.”

Üritust eest vedav Eesti Migreeni ja Peavalu Patsientide Ühing loodi 2019. aasta kevadel ning 2020. aasta kevadel võeti Eesti Peavalu Seltsilt üle Eesti Peavalu Päeva korraldamine.

Koroonapandeemiast tingitult toodi peavalualased teadmised kuulajateni ekraanide vahendusel ning see on osalejate arv kasvatanud eelnevaga võrreldes kümnekordselt.

Eesti Migreeni ja Peavalu Patsientide Ühing koos toetajatega loodab, et 9. märtsil jagatav uus informatsioon pakub teadmist ning tuge patsientidele ja nende lähedastele.

13. Eesti Peavalu Päev on võimalus muuta nähtamatu nähtavaks ning võimatu võimalikuks. Jagades rohkem infot peavalude kohta, tõstame teadlikkust ühiskonnas ning meie kõikide lähedaste, sõprade, tuttavate ja tööandjate seas.

Veebikonverentsi saab jälgida patsiendiühingu Facebooki leheküljel @MigreenjaPeavalu ning Äripäeva Virtuaalkliiniku veebis.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!