Lääne-Virumaale leiti uus politseijuht

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 28. veebruar 2024
Jaga lugu
Rakvere politseijaoskonna uus juht Erkko Piirimägi.
Autor: Politsei

Möödunud aasta sügisel asus Ida prefektuur otsima Rakvere politseijaoskonnale uut juhti. Peale kahte luhtunud konkurssi ning pikki otsinguid õnnestus lõpuks uus juht leida.

Valituks ostutus praegune logistikabüroo Põhja majandustalituse juht Erkko Piirimägi, kes alustab Ida regioonis sisseelamisprogrammiga juba märtsis.

Esimene konkurss jaoskonna juhi kohale kuulutati välja mullu oktoobrikuus. See luhtus ning teine ring juhi leidmiseks algas novembris. Paraku ei leitud ka sel korral jaoskonnajuhi kohale sobilikku kandidaati ning nii asus Ida prefekt sihtotsinguga leidma Rakvere jaoskonnale pealehakkamist täis tugevat liidrit.

Ida prefekt Tarvo Kruubi sõnul oli oluline, et jaoskonna juht omab magistrikraadi või on parasjagu seda omandama. “Niisamuti oli oluline, et uus juht oleks valmis asuma elama oma tööpiirkonda, sest kaugtööna mujalt regioonist on jaoskonna juhtimine keeruline ja ei täida kogukonna vaates eesmärki,“ lausus prefekt pressiteate vahendusel.

Politseijuhi sõnul jäi sihtotsinguga sõelale Erkko Piirimägi, kes vastas nii konkursiga seatud nõuetele kui ka muudele kriteeriumitele, mis meie regiooni vaates olulised olid.

„Kahes vestlusvoorus hindasime muuhulgas tema sihikindlust, tahet, pühendumust ja motiveeritust jaoskonna juhi tööd teha. Vestluse käigus sai selgeks, millised on tema käitumismustrid ning oskused ja võimed juhina. Erkko on palju ette võtnud ning jõudnud paljudes töödes oodatava tulemuseni. Ta on pealehakkamist täis, jagab ning hindab PPA väärtusi ning on ning tal on tugevad eeldused täita väga hästi jaoskonnajuhi ülesandeid. Olen kindel, et neid põhimõtteid kasutades saab Rakvere politseijaoskond Erkko poolt kvaliteetselt juhitud," rääkis Kruup.

Peatne Rakvere jaoskonna juht Erkko Piirimägi lausus, et pakkumine Ida prefektilt tuli mõnevõrra ootamatult, kuid olin sellest positiivselt üllatunud ja kohati isegi meelitatud, et mind on juhina märgatud, minus nähakse potentsiaali ja mulle oldi valmis andma sedavõrd vastutusrikas võimalus.

„Pikalt ma ettepanekut ei kaalunud ning otsustasin selle pakkumise vastu võtta, sest see on hea võimalus juhina arendada ning võtta vastu uus väljakutse. Juhtidena peame olema valmis panustama teinekord ka väljaspool enda tavapärast keskkonda ning see mind ei hirmuta, pigem näen selles võimalust õppida tundma ja armastama ka Virumaad. Kokkuvõttes on kogu PPA meie pere ja terve Eesti meie kodu,“ rääkis Piirimägi.

Ta märkis, et politseijaoskond on kogukonna süda ning selle liikmed enda rollides peavad üksteist toetades toimima sünergias ja looma lisandväärtuse kogukonna ja Eesti rahva teenimisel.

„Minu eesmärk jaoskonna juhina on nii mõtte kui teoga toetada PPA strateegiliste eesmärkide saavutamist, olla kogukonnale ja koostööpartneritele vääriline partner turvalisuse loomisel ja seista hea, et jaoskonna inimesed oleksid õnnelikud ja hoitud. Usun, et Rakvere jaoskonna kolleegidega leiame kiiresti ühise keele ning üksmeelselt saavad järgnevad aastad olema töökad ja positiivselt rikastavad,“ võttis ka kokku oma nägemuse.

Erkko on 41 aastane Tartumaa mees, kes lõpetas 2001, aastal Tartu kommertsgümnaasiumi. Kõrghariduse omandas Erkko sisekaitseakadeemias 2004. aastal halduskorralduse erialal. Hetkel on ta lõpetamas magistriõpinguid Tallinna tehnikaülikoolis avaliku sektori juhtimise ja innovatsiooni erialal.

Politseisse tööle asus Erkko 2004. aasta 22. septembril. Nende pea 20 aasta jooksul on Erkko omandanud väga palju erinevaid kogemusi, mida on andnud töötamised erinevatel ametikohtadel Põhja prefektuuri kriminaaltalituses, Lääne-Harju politseijaoskonnas ja Põhja majandustalituses. Lisaks on ta pikaajaliselt kuulunud läbirääkimisüksuse koosseisu. Juhtimiskogemuse on ta saanud kriminalistikateenistuses, ennetus- ja menetlustalituse ning majandustalituse juhina.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!