Vinni-Pajusti kooli õpilased käisid Notke „Surmatantsu“ vaatamas

Autor: Emily Valgepea • 6. märts 2024
Jaga lugu
Vinni-Pajusti õpilased muuseumitunnis.
Autor: Karoliine Ljubimova

Vinni-Pajusti gümnaasiumi 8.-9. klassi õpilased võtavad osa heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti Kunstimuuseumi koostööprojektist „Aitan lapsi kunsti juurde“. Sõbrapäeval toimunud tegemistest kirjutas Vinni-Pajusti gümnaasiumi 9. klassi õpilane Emily Valgepea.

Tänu toimuvale projektile seadsid projektis osalevad meie kooli 17 õpilast 14.veebruaril jälle sammud pealinna poole, kus õpilastel anti võimalus minna avastama Niguliste kirikut ning tutvuda selle ajalooga. Kui kirikule oli koos giidiga ring peale tehtud ning ka B.Notke kuulus “Surmatants” nähtud, said lapsed ronida torni - täpsemalt tuli selle jaoks läbida 233 astet.

Tallinnast tulles aga ei sõidetud otse koju, vaid käidi läbi Rakvere galeriist, kus õpilasi ootas kultuuripooltund. Galeriis oli üleval Tauno Toompuu näitus, millest lähemalt tuli rääkima Raivo Riim.

Kuna Tauno Toompuu on kirikuõpetaja, siis ka tema näitus oli seotud religiooniga – tema piltidel olid nähtavad sümbolid, mis iseloomustasid või kujutasid kuidagi kirikut.

Noored kunstihuvilised said teada, et Tauno Toompuu oli käinud kursustel Athena koolis, kus peale seda kunstnik Riho Hütt ta enda riiva alla võttis, kuna nägi temas potentsiaali. Praeguseni annab Hütt Toompuule eratunde ja just tema soovis, et mingi hetk saaks Toompuu ka oma enda näituse.

Projekt „Aitan lapsi kunsti juurde“ saab võimalikuks tänu taarakogumispunktides kogutud annetustele, Eesti Kunstimuuseumi panusele ning headele sponsoritele. Kogu annetatud raha läheb Eestis elavatele lastele kunsti, teatri ja kirjandusega seotud elamuste pakkumiseks, võimaldades lastel osaleda Eesti Kunstimuuseumi filiaalide haridusprogrammis. Iga selline külastus Eesti Kunstimuuseumi filiaalidesse toimub spetsiaalse muuseumitunni raames.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!