Kadrina vallavalitsus soovib hakata ise kooli toitlustajaks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 12. märts 2024
Jaga lugu

Kadrinas plaanitakse vallavalitsuse koosseisu luua toitlustusosakond, mis hakkab korraldama lasteaia Sipsik ja Kadrina keskkooli toitlustamist.

Juba praegu tegeleb lasteaed laste ja personali toitlustamisega ise, nüüd soovitakse sama põhimõtet rakendada ka keskkoolis.

Muudatus on ajendatud sellest, et peatselt lõppeb valla haridusasutuste toitlustusteenuse leping. Seetõttu teeb vallavalitsus Kadrina vallavolikogule ettepaneku muuta vallavalitsuse struktuuri ja luua sinna toitlustusosakond.

Vallavalitsuse teatel ei ole koolitoit laste ja noorte hulgas populaarne ja seda kinnitab ka koolitoidu sööjate arv Kadrina keskkoolis. Kadrina vallavanem Kairit Pihlak sõnas, et soov on muuta toitlustamist eesmärgiga, et sööjate arv kasvaks, mis on suur väljakutse, sest laste toitumisharjumused on väga erinevad. “Toidul on väga suur mõju koolipäeva kvaliteedile – maitsval ja toitval söögil on selles oluline roll. Iga laps võiks tunda koolitoidust rõõmu,” lausus Pihlak pressiteate vahendusel.

Kuna Kadrina lasteaed Sipsiku viimasele toitlustushankele pakkumisi ei esitatud, siis läks lasteaed 2023. aasta jaanuarist üle oma köögile. “Sellest tulenevalt on ettepanek laiendada toitlustamist ka Kadrina keskkoolile. Ühine juhtimine võimaldab meil toitlustamist paremini planeerida ja optimeerida kulutusi,” ütles Kadrina vallavalitsuse arendusspetsialist Maris Muusikus.

Tema sõnul võib alati korraldada uue toitlustushanke ja kirjutada tingimustesse kriteeriumeid tervisliku- ja kvaliteetse toidu valmistamiseks, kuid see ei pruugi tagada lastele maitsvat ja tasakaalustatud koolitoitu.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!