Saage päriselt tuttavaks - Sven Hõbemägi

Autor: Rahel Lepp • 6. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Sveni perekond, mis sai VIROList lahkumisel määravaks.
Autor: Erakogu

Sven Hõbemägi (42) on tegus mees, kellel ei olnud mahti maha istuda ja juttu rääkida enne, kui oli enda selja taga kinni pannud Lääne-Viru omavalitsuste liidu (VIROL) juhataja kabineti ukse. Kohusetundlikuna oli ta aga platsis oma esimesel töövabal päeval, 1. aprillil. Naljapäeval tulid jutuks nii lõbusad kui tõsised teemad.

“Issi, kuna sa juba töötuks jääd?” küsisid Sveni nooremad lapsed kannatamatult, kui nad teadsid, et varsti isa ameti maha paneb ja nende jaoks rohkem aega leiab. “Ootasin ise ka seda aega,” on Sven rahul ja harjub nüüd uue eluetapiga ja -korraldusega. Väga palju tegelikult ei muutugi. “Ma olen nii ühiskondlikult kui muidu aktiivne alati olnud ja ehkki ka selles osas teen korrektiive, jäävad mulle praegu ikkagi mõned hoolekogud, oma konsultatsiooniettevõte, sporditreeningud, kaitseliit ja muidugi linnud,” sõnas Sven.

Heinategu ja sõnnikuviskamine

“Minu kujunemist on vist kõige rohkem mõjutanud Lõuna-Eestis Rõngu lähedal veedetud suved,” arutles Sven. Emakodus oli vanaemal-vanaisal suur talupidamine ja nagu nõuka ajal kombeks, viidi lapsed suve hakul maale, lehvitati, ja enne uue kooliaasta algust tuldi järele. “Nendel suvedel tegime onu- ja tädilastega kõiki maatöid, alates heinateost ja sõnnikuviskamisest kuni loomade karjatamise ja lehma lüpsmiseni ja jahutatud piima järgmisel hommikul pukile viimiseni,” arvab Sven teadvat, kust tema tööarmastuse seeme mulda pisteti. Maal sai alguse ka teine huvi – loodus ja linnud, aga sellest hiljem.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!