Rakvere uus abivallavanem Siiri Kohver kasvas numbrite keskel

Autor: Rahel Lepp • 8. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Siiri Kohver on kirglik matkaja. Pildil Gruusias.
Autor: Erakogu

1. aprillil Rakvere abivallavanema toolile istunud Siiri Kohveri nimi on siitkandi inimestele tuttav, eelkõige spordiobjektide ja –ürituste tõttu, mida ta oma eelmises ametis valla spordi- ja tervisedenduse nõunikuna ellu viis. Kes selle nime taga aga päriselt peitub, on enamikele teadmata. Uurime järgi!

“Mina kasvasin bilansi- ja majandusaasta aruannete keskel,” naeris Siiri, kelle parimaks kamraadiks lapsena oli tema raamatupidajast ema. Et tüdruk ei tahtnud lasteaias käia, võttis ema ta sageli tööle kaasa. Nii veetis ta suure osa oma päevadest Laada tänaval asuvas Maiasmoka kommipoes, kus ema ametis oli.

“Kõik töötajate lapsed käisid suvel jäätist müümas ja enne jõule komme pakkimas,” meenutas naine, kuidas algas tema tööelu. “Tollal laste töötamine nii rangelt reglementeeritud ei olnud ja nii asusid hakkajamad raha teenima juba algklassis,” sõnas Siiri. “Vahvlitops maksis 4 krooni, mahlapulk 1 kroon, kõige peenem jäätis, maxi tuutu lausa 9 krooni, “ on numbritega sina peal oleval naisel täpselt hinnadki meeles. Jäätise- ja kommiisu said tal lapsena igatahes täis söödud.

Ema jälgedes

Emalt päritud huvile numbrite ja arvude vastu oli Siiri kujunemisele toeks ka kodus laua peal olev kalkulaator, kus tüdruk väiksena ajaviiteks arvutamas käis ja nii oli asjade loomulik käik minna peale gümnaasiumi lõppu finantsjuhtimist õppima. Bakalaureusekraadi (cum laude!) sai ta Mõdrikul, magistrantuuri lõpetas Tartu ülikoolis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!