Eesti oodatava eluea langus oli euroliidu suuremaid

Autor: Meditsiiniuudised • 10. mai 2024
Jaga lugu
Eesti oodatav eluiga sünnihetkel oli mullu 78,8 aastat.
Autor: Shutterstock

Eurostati möödunud nädalal avaldatud esialgsete 2023. aasta andmete kohaselt oli Euroopa Liidu (EL) oodatav eluiga sünnimomendil 81,5 aastat. Läti oodatav eluiga oli liidu madaluselt teine, Eesti oodatava eluea langus oli võrreldes pandeemiaeelse ajaga üks suuremaid.

15 riigis ületas oodatav eluiga ELi keskmist, kõrgeim oodatav eluiga registreeriti Hispaanias (84,0), Itaalias (83,8) ja Maltal (83,6 aastat) ning madalaim Bulgaarias (75,8), Lätis (75,9) ja Rumeenias (76,6 aastat), vahendas Läti rahvusringhääling.

Võrreldes 2019. aasta pandeemiaeelse tasemega suurenes oodatav eluiga mullu 18s, püsis stabiilne kahes ja vähenes kuues ELi riigis. Suurim kasv oli Rumeenias (+1,0), Leedus (+0,8), Bulgaarias, Tšehhis, Luksemburgis ja Maltal (kõigis +0,7 aastat). Suurim langus oli Austrias ja Soomes (mõlemad -0,4 aastat), Eestis ja Hollandis (-0,2 aastat).

Oodatav eluiga sünnihetkel aastal 2023.
Autor: Eurostat

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!