Raivo Vare: Putinil on näpud üsna põhjas

Autor: Raivo Vare • 25. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Venemaa Keskpanga peahoone Moskvas.
Autor: Reuters/Scanpix

Vaatleja Raivo Vare käsitles Äripäevas ilmunud Ukraina sõja majandusblogi seekordses osas pikale veninud F16 hävitajate saagat, president Zelenskõi Euroopa turneed, BRICSi kohtumist; heitis pilgu Venemaa järjest kõhnemasse rahakotti ja andis oma hinnangu ka Prigožini langemisele.

Suveaeg on osutunud üpris laetuks erinevatest uudistest, mis seonduvad Venemaa algatatud agressioonisõja edasiste arengutega. Kommenteerimata rinnetel toimuvat, tuleb tähelepanu pöörata ka muudele protsessidele, mida mõjutab sõja kulg ja mis mõjutavad omalt poolt selle edasist toimimist.

F16 lugu muudkui venib

Samal ajal kui sõjas on nähtav teatud konserveerumine rinnetel, kütavad emotsioone jutud sellest, kuidas Ukrainale antakse nüüd ikkagi F16 lennukeid. Kogu see lennukite epopöa tuletab meelde mõni aeg tagasi lahti rullunud lugu Lääne tankide andmisest-mitteandmisest Ukrainale, mis päädis lõpuks andmise lubadusega ja ka mõningate tankide üleandmisega.

Samas on tänaseks peaaegu 350 lubatud tankist ukrainlasteni jõudnud vaid väike osa ja nendegi hulgas üksjagu vananenud ja nõrga kaitsega Leopard 1-sid, mis lahingutes kasutamisel ka kannatada on saanud. Toites sellega venelaste enesesisendavat uhkustamist, et Lääne tankid on isegi nõrgemad Vene omadest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!