Alustav toitlustusärimees: kuidas ma vältisin uuesti läbipõlemist

Autor: Üllar "Myrakas" Priks • 26. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
"Oma viimasel ametikohal ajakirjanikuna tootsin ma meeletus koguses teksti ja sellele järgnes läbipõlemine. Viimane, mida vajasin, oli astuda samale rehale toitlustajana," kirjutab Üllar "Myrakas" Priks, kes alustas kevadel toitlustusäriga
Autor: Erakogu

Selmet end uuesti läbi kärsatada, eemaldus kevadel toitlustusäriga alustanud kolumnist-ettevõtja Myrakas mõneks ajaks reaalsusest … ja tegi siis vegancateringi.

Pean tunnistama, et sügise esimene ots oli psühholoogilises plaanis üpris keeruline. Kui ma Veganmessilt koju jõudes toiduhaagise hoovinurka ära parkisin, käis seda auto küljest lahti ühendades vastik jõnks seest läbi. See oli nüüd ju hooaja viimane. Edasi oli lihtsalt tume maa ja teadmatus.

Ei, ma olen muidugi taolistel ristteedel oma elus korduvalt varemgi olnud, aga ei saa väita, et need situatsioonid üleliia meeliülendavad oleks olnud.

Igatahes vaatasin ma suurt musta kasti, millega Jürgen Veber oleks oma hiilgeaegadel tõenäoliselt terve varanduse kokku ajanud, kuid mis nüüd segas lihtsalt koertel vareseid taga ajades mööda krunti segamatult ringi vihiseda. Kurat, see lumeinimese kirstu meenutav trandulett polnud ju isegi veel minu oma ja samas seisin ma silmitsi faktiga, et lähema poole aasta jooksul ei too ta mulle sisse ühtegi senti. Millal maksad memme vaeva, ah? Väga fünf, Myrakas, väga fünf!

Üllar Priks, sõpradele-tuttavatele Myrakas, on kirjanik, kolumnist, muusik ja kirglik kokk. Tätoveeritud tsiklist, kes on kirjutanud lasteraamatu. Ja nüüd siis ka toitlustusettevõtja.

Kevadel alustas ta toitlustusäriga ja kirjutab oma kogemustest Äripäeva ning Lääne-Virumaa Uudiste lugejatele. Eelmises sissekandes maalis Myrakas pildi, kuidas ilmataat tegi oma halvima, et pealinnas Veganmessil käiku nurjata, aga jäi kaotajaks.

Taolises olukorras on üsna tavaline, et nurga tagant pistab pea välja noor paanika ja tambib su oma kõliseva kurikaga oimetuks. Minu puhul ei tule taoline stsenaarium kõne alla. Õigemini tuleb, aga ma ei reageeri sellele etteaimatavalt ega traditsiooniliselt.

Klõps vanaema matustel

Olen varemgi maininud, et mu aju pole päris normaalne. Kui tekitada skaala, mille ühes otsas oleks tärpentini nuusutanud Reigo Ahven ja teises sookurgede huikeid kuulatades mõtlikuks muutunud Fred Jüssi, siis minu sinna joonele saamiseks oleks vaja loodusmehe juurest veel edasi maailma servani joosta, seal kella poole seitsmesele raketile istuda ja osta pilet Andromeda udukogusse.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!