Kristjan Järvi: "Peame olema kavalad ja võtma teistelt parima"

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 10. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Mõni aeg tagasi ütles Kristjan Järvi poeg talle, et ta ei usu, et on 21aastane. "Ma ütlesin talle, et ma ka ei usu, et ma olen 21aastane." Maailmakuulus helilooja naerab rõkkavat naeru. "Selles ongi asi, ma tunnen, end noorena," sõnas teada-tuntud žanripiiride ületaja ja murdja.

Maailmakuulus dirigent Kristjan Järvi lubab pühapäeval Vallimäel võimsat pidu.
Autor: erakogu

Järvil on võimu, et panna pühapäeval Vallimäel koos vägevate muusikutega "Pühitsus" pärlendama.

Külastasite Vallimäe vabaõhukompleksi, kui seda veel ehitati. Juba siis mõistsite, et paik on eriline ja võimas. Mis edasi juhtus?

Vallimäe vabaõhukompleks on väga inspireeriv paik, mis avab lausa portaalid. Me suudame siit liikuda edasi teise kohta. Me leiame tee iseendasse.

Kui ma siin esimest korda käisin, mõtlesin, et äge oleks teha siin kontsert, aga esialgu see ei läinud täide. Taasiseseisvumispäev on põhjus teha kontsert, aga see peaks olema midagi veel suuremat. Teeme kontserdi meie inimkonna taasiseseisvumise auks.

Oh, inimkonna taasiseseisvumise tähistamine on küll suur ja võimas pühitsus. See on piirideta mõtlemine. Kuidas kavatsete seda energiat panna lavalt kuulajateni voogama?

Inimkonna taasiseseisvumine on seotud "oma tuba, oma luba"-mõtteviisiga. See on tähtsaim. Oluline on kutsuda teisi sisse ja öelda, et me võime koos teha vägevaid asju. Võime tekitada ühise koosluse - ettevõte, riigi. Leiutada – ükskõik mida. Eestlastena on meil see võime. Meie ise ja meie riik on väikesed, aga väga võimsad. Meie kultuur on suur ja see on hoidnud ka meie maad.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!