Kümme tähtsaimat muudatust ehk kuidas muudab Euroopa kliimalepe sinu elu

Autor: Allan Rajavee • 16. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Üleeile alustas Euroopa Komisjon fossiilsetest kütustest loobumist ja kliimaneutraalsuse poole liikumist, pakkudes välja rea meie kõigi elu mõjutavaid muudatusi. Politico reastas neist kümme oluliseimat.

Euroopa kliimalepe toob kaasa muutusi metsade kasvatamisel ja kasutamisel.
Autor: Liis Treimann

Alljärgnevad muudatused pole veel kivisse raiutud ja peavad saama liikmesriikide heakskiidu. See aga tähendab tuliseid debatte ja poliitilisi vastasseise, millele annavad hoogu mitmed huvigrupid. Euroopa Ettevõtete Keskliidu president Pierre Gattaz hoiatas, et protsess võib rööbastelt maha joosta, kui ei leita õiget tasakaalu kliimaambitsioonide ja majandushuvide vahel, vahendab Äripäev.

Muudatus 1: sisepõlemismootorite keelustamine

Mis plaan on? Euroopa Komisjon pakub kliimaleppes, et 2035. aastal ei tohi ükski müüdav auto sõita fossiilse kütusega. See jätab Euroopa autotööstustele natuke üle 10 aasta kohandada oma tootmine ümber ja suurendada Euroopas akude ning kondensaatorite tootmist. Samuti soodustab ajaaken, et teedelt kaovad juba müüdud sisepõlemismootoriga sõidukid.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!