Apple jääb seitsmikust maha. Kas ma muretsen? Ei

Autor: investor Toomas • 16. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Neljapäeval tuli anonüümseteks jääda soovivatelt töötajatelt info, et Apple ostab Kanada tehisintellekti start-up’i DarwinAI.
Autor: Reuters/Scanpix

Uudiste valguses, et erinevalt ülejäänud seitsmest suurest tehnoloogiaaktsiast pole Apple’i suurepärase 2023. aasta hoog tänavu jätkunud, vaatasin lähemalt, kas peaksin midagi ette võtma, kirjutab Investor Toomas.

Seotud lood

Apple alustas aastat konarlikult ning hiljutise nõrkuse tõttu tundub aktsia olevat viimaste aastate jooksul kõige enam ülemüüdud. Minu portfellis on aga see aktsia osakaalu poolest Microsofti järel ligi 12 protsendiga teisel kohal.

Languse taga on mitu tegurit, alates nende hitt-toote iPhone arengukaarest, Hiina turu vankumisest kuni selleni, kuidas ettevõte plaanib kasu lõigata tehisintellektist.

iPhone'i-tootja aktsia on hiljutisest tipust kukkunud peaaegu 13 protsenti. Sel aastal on aktsia langenud umbes 10 protsenti, samal on Nasdaq 100 indeks teinud 7,4protsendilise tõusu. Ühe väärtpaberi eest tuleb praegu välja käia 173 dollarit.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!