Oleg Gross ja Andres Rammul: oleme tõsise majanduskriisi lävel

Autor: Kristjan Ojang • 9. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

OG Elektra omanik ja juht Oleg Gross ning Nordkalki tegevjuht ja juhatuse liige Andres Rammul räägivad Lääne-Virumaa Uudiste podcastis hüppeliselt kallinenud energiahindadest ja selle mõjust nende ettevõtetele. Samuti suurest palgasurvest tööjõu turul, võõrtööjõust ning koroonakriisi mõjudest. Ühtlasi annavad tippjuhid hinnangu praeguse valitsuse tegevusele tervisekriisi ohjamisel.

Andres Rammul ja Oleg Gross.
Autor: Kristjan Ojang

Nii Gross kui Rammul pilluvad kriitikanooli valitsuse leebetele otsustele tervisekriisiga tegelemisel.

„Oleks vaja rohkem tugevat kätt ja konkreetseid otsuseid, sest jääda paluma ja kutsuma inimesi mõistlikkusele, jääb väheks,“ sõnas Gross. „Ettevõtjatele ei saa panna vastutust. Kui ettevõtjatel ei ole õigusi, siis ei saa ka olla kohustusi. Naisterahvastel kaupluses on väga keeruline kutsuda korrale inimesi, kes korrale ei allu. Väga konkreetselt tuleks tegeleda nendega, kes rikuvad seadust.“

„Ma saan aru, et me ei saa ühiskonda ja ettevõtteid sulgeda, aga me liigume selles suunas, et ühel hetkel nad ise sulguvad, sest olukord eskaleerub. Seetõttu tuleks julgeda võtta otsuseid vastu. Otsustamatus on seni olnud kõige suurem juhtimisviga,“ lisas Andres Rammul, kelle sõnul on häiriv ka see, et tänaseid olukordi kasutatakse ära poliitilise profiidi lõikamiseks. "Kui me oleme vait ja kui me seda välja ei ütle, siis see ei muutu,“ ütles ta.

Grossi sõnul on tulnud ette juhuseid, kus maski mitte kandnud inimene on nende poemüüjat füüsiliselt rünnanud ja müüjale kehavigastusi tekitanud, kuna poemüüja keeldus maskita inimest teenindamast.

„Meil oli Harjumaal juhus, kus müüja ütles ilma maskita inimesele, et teda ei teenindata. Seepeale lükkas ostja müüja pikali ning müüjal purunes käeluu. Ründaja võttis veel korvitäie kaupa endaga kaasa. Muidugi sai ta varastamise eest reaalse vangistuse," sõnas Gross.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!