Raivo Vare: võite mürki võtta, et pangaintressid lähevad üles

Autor: Igor Rõtov • 29. juuni 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Majandusekspert Raivo Vare hüperinflatsiooni ei usu, aga aastane kahekohaline inflatsiooninumber on tema sõnul täiesti realistlik. Seda toetab USA ajalooline andmestik, kus on olnud analoogsete tingimustega perioode: raha pöörleb meeletu kiirusega, toormete hinnad tõusevad ning suur rahatrükk kestab.

Majanduseksperdi Raivo Varega rääkisime saates "Kuum tool" mitmest teemast: olukorrast Venemaal, inflatsioonist ning nafta hinnast.
Autor: Mai Kroonmäe

"Inimkonna finantskriiside 800 aasta ajaloo jooksul on iga kord arvatud, et seekord on teisiti. Tegelikult ei ole. Varem või hiljem tulevad needsamad asjad ette, kaasa arvatud inflatsioon, mille abil steriliseeritakse rahatrükki. Nii et midagi ei ole teha, peame sellega arvestama – pangaintressid lähevad sellest sõltumata üles kõigil, võite selle peale mürki võtta," rääkis Vare saates "Kuum tool".

"Oleks ma 20 aastat noorem, tormaksin praegu kindlasti pea ees investeerima. Täna ma olen ettevaatlikum, kuna olen lihtsalt vanem ja konservatiivsem," lisas ta nõuandena, kuidas praeguses olukorras käituda.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!