Keskaja päevad toovad laada Pikale tänavale tagasi

Autor: Andres Pulver • 28. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eesti vanades linnades, mille ajalugu ulatub aastasadade taha, on pea kõigis oma keskajaga seotud üritused. Rakveres pole aga siiani olnud, ehkki Virumaa pealinn kuulub Maarjamaa vanimate linnade hulka.

Rakvere keskaja päevad toovad Pikale tänavale omajagu ajaloohõngulist melu.
Autor: Rakvere keskaja päevad

Tegelikult on Rakveres mõte keskaja päevade korraldamisest ringelnud juba aastaid, kuid ühel või teisel põhjusel pole see teoks saanud. Selle nädala lõpus saab „viga“ lõpuks parandatud.

Rakvere keskaja päevade projektijuht Keio Soomelt rääkis, et muusika- ja kunstikooli Kaur ajaloolise tantsu ansambel Fioretto on osalenud nii Tartu, Pärnu kui ka Viljandi hansapäevadel ning Tallinna keskaja päevadel ning kandnud endas ideed, at analoogne üritus võiks ka Rakveres toimuda.

Nüüd langes Soomelti sõnul kolm asja kokku ning keskaja päevad saavad teoks. „Oli soov, Fioretto ja Kauri poolt tahe ja võimekus korraldada ning tänu Rakvere linna poolt loodud uute ürituste toetamise programmi ka finantsiline võimekus asi ära teha,“ selgitas projektijuht.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!