• 30.07.21, 12:11

Tapal algas olulise ristmiku rekonstrueerimine

Eile algasid Tapal ehitustööd Valgejõe pst – Leina tn – Õuna tn ristmiku ümberehitamiseks. Seoses sellega, et kõnealune ristmik on kehvas tehnilises seisundis, ei vasta liikluskorralduse ja liiklusohutuse seisukohast kaasaja nõuetele, ehitatakse see täielikult ümber.
Tapal alustati uue ulatusliku teeehitusega.
  • Tapal alustati uue ulatusliku teeehitusega. Foto: Tapa vallavalitsus
Ristmiku piirkonnas rajatakse uus teealus, katend, tänavavalgustus. Korda saab ka Õuna tänav kuni Laia tänava ristmikuni. Liikluskorralduslikult muutub mahasõit Õuna tänavalt Valgejõe puiesteele.
Majanduslikult soodsaima pakkumuse esitas Tallinna Teede AS, tööde maksumus on 333 000 eurot käibemaksuga ning ehitustööde teostamise lepinguline tähtaeg on oktoobri lõpp. Ristmiku ümberehitamiseks eraldas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium rahalise toetuse summas, mis katab ehitustööde maksumuse.
On selge, et ristmiku ümberehitustööd tekitavad liiklejatele ajutisi raskusi. Tapa vallavalitsus palub võimalusel vältida kõnealuse ristmiku kasutamist ehitustööde ajal ja vabandab ebamugavuste pärast ning eeldab mõistvat suhtumist. Ajutist liikluskorraldust reguleerivad liiklusmärgid ja liikluse reguleerijad.
Kui kohalikud võib-olla oskavad selle ristmiku läbimist vältides Tapalt Lehtse suunas välja sõita, siis kaugemalt tulijate jaoks võib see väga kääruliseks osutuda.
Tapa vallavolikogu sotsiaal- ja turvalisuse komisjoni esimees Alar Teras selgitas, et ristmik jääb Tapa põhjapoolse linnaosa laste kooliteele ning sealt kaudu käib palju rahvast jala linnakalmistule.
„Ristmiku ohtlikkusest ning vajadusest seal liiklust rahustada on räägitud aastaid. Mul on hea meel, et volikogus leiti konsensus ja lisaks ristmikule saab uuendatud kogu Valgejõe puiestee kuni uue sillani," rääkis Teras.
Vallavanem Riho Tell lisas, et Valgejõe puiestee koos Õuna tänava ristmikuga on oluline transiiditee Tapa linnas. „Ristmiku ja tee ümberehitus tagab transiitliikluse ohutuse ja koos sellega kohaliku liikluse turvalisuse nii elanikele kui piirkonna ettevõtetele ning nende töötajatele," lisas vallavanem.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele