• 03.08.21, 09:41

Rakvere linnas leiti võimas lennukipomm

Ida-Eesti pommigrupp tegi kahjutuks Ravere linnas Nortsu teel ehitustööde käigus leitud 100 kg kaaluva lennukipommi.
Rakverest leitud lennukipomm
  • Rakverest leitud lennukipomm Foto: Ida-Eesti pommigrupp
Tegemist oli teise maailmasõja aegse ja Nõukogude Liidu päritolu pommiga. Sellest piirkonnast on ka varem leitud taolisi lõhkekehi.
Päästjad kustutasid aga täna öösel kahte Lääne-Virumaal põlenud viljakuivatit, öösel põles ka üks traktor.
3. augustil kell 00.31 anti häirekeskusele teada, et Tapa vallas Imastu külas põleb viljakuivati. Kohale kiirustanud päästjad tõid kõrval asuvast elumajast inimesed välja ning asusid lahtise leegiga põlevat kuivatit kustutama. Kella 6.44-ks oli tulekahju lokaliseeritud.
Põlengus hävis täielikult kuivati, milles oli 45 tonni rapsi, 50 tonni otra, 10 tonni nisu ja 5 tonni kaera, lisaks hävis tules kaks garaaži. Elumaja suudeti põlengust päästa, kuid sai kergeid kahjustusi. Inimesed tulekahjus viga ei saanud.
Põlengu tekkepõhjuse selgitab välja edasine uurimine. Sündmusele reageeris 8 põhiautot, 5 paakautot, vabatahtlik tulekustutusauto, õlihaagis ja juhtimisauto ning kiirabi. Kustutustööd täna jätkuvad.
3. augustil kell 01.57 kutsuti päästjad Väike-Maarja valda Suure-Rakke külla, kus oli süttinud viljakuivati. Päästjate saabumise ajaks oli teataja kinni keeranud gaasi ning sulgenud õhuavad, nii et tuli ei pääsenud viljašahtist edasi. Kell 2.37 alustasid päästjad punkrist 40 tonni vilja välja pumpamist ning selle kustutamist. Päästetööd lõpetati kell 5.15. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.
3. augustil kella 02.42 ajal oli Tapa vallas Rägavere külas elumaja vahetus läheduses süttinud traktor. Päästjate saabumise ajaks oli traktor tules hävinud ja tulekahjustusi sai ka traktori haakes olnud niiduk. Päästjad kustutasid põlengu ning hoidsid ära tulekahju leviku hoonele. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele