Tuumahuvilised noored pidasid Lammasmäel suvekooli

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 4. august 2021
Jaga lugu

Kunda lähedale Lammasmäele kogunesid Fermi Energia kutsel kolmepäevasesse suvekooli hulk tuumaenergia eri valdkondade asjatundjaid ja 30 noort tuumahuvilist, et saada sellest valdkonnast põhjalikumad alusteadmised.

Suvelaager Lammasmäel.

Suvekooli üks korraldajaid, Fermi Energias tehnoloogiavaldkonda juhtiv tuumaenergeetika doktor Marti Jeltsov rääkis, et teist aastat peetav kaasaegsele tuumaenergiale keskenduv suvekool kannab nime "Fermion" - Enrico Fermi auks nimetatud elementaarosaked ehk meie maailma väikseimad ehituskivid.

"Tuumaenergia alased alusteadmised on samuti ehitusklotsideks kõigile tulevastele selle valdkonnaga seotud erialade õppijatele, olgu siis füüsika, energeetika, kiirgusohutuse, meditsiini, keskkonnakaitse või muus valdkonnas," ütles Jeltsov.

Suvelaager Lammasmäel.

Loengutega tuumafüüsikast, kiirgusest, Eesti energeetikavalikutest, tuumkütustest ja -jäätmetest, Eesti geoloogiast ja võimalikest jäätmete lõppladustusvõimalustest, tuumajaama opereerimisest, erinevate reaktoritüüpide tööpõhimõtetest ja tuumaenergia õppimisvõimalustest lähiriikide ülikoolides esinesid lisaks Eesti oma ekspertidele mitmed lektorid ja külalised välismaalt - Soomest, Rootsist, Brasiiliast, Šveitsist ja Saksamaalt.

Suvekooli korraldusele pani õla alla ka tuumaenergeetikast huvituvaid noori ühendav MTÜ Eesti Tuumanoored.

Suvelaager Lammasmäel.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!