• 12.08.21, 16:01

Augustihõnguline Vihula Jazz soovib helisema jääda

Vihula Jazzil kõlavad homme õhtul esimest korda avaakordid. Lummav ja üllatuslik üritus soovib end seada jazzikaardile.
Jarek Kasar lõpetab Vihula Jazzi, tema kontsert toimub laupäeva hommikul.
  • Jarek Kasar lõpetab Vihula Jazzi, tema kontsert toimub laupäeva hommikul. Foto: Teet Malsroos/Scanpix/Õhtuleht
Eelmisel aastal toimus Vihulas mitmekülgse muusiku Hendrik Sal-Salleri ja saksofonist Raivo Tafenau kontsert.
Improviseeritud üritus oli edukas ja võimas. Nii tekkis Vihula Jazzi korraldajal Priit Purkal taipamine - jazz sobib Vihulasse.
"Sünergia on oluline - meie anname midagi ja saame samas ka vastu. Vihula Jazz võiks olla üritus, mis lõpetab muusikasuve," ütles Purka.
Tema sõnutsi tahavad inimesed Vihulasse kokku tulla. See on ainulaadse keskkonnaga miljööväärtuslik paik.
Eriline koht nõuab kordumatut pidu. Purka nentis, et nad soovisid muusikamaastikul teha midagi teistmoodi. Olla teerajad - luua ägedat ja põnevat, mis paneks inimesi naeratama.
Õhus oli igasuguseid võimalusi. Lõpuks otsustati, et kontserdid toimuvad õhtul ja hommikul. Mõisaõue kerkib jazzlounge, kus sajale kuulajale annab algavaks päevaks laengu omanäoline ja äge muusik Jarek "Chalice" Kasar.
Kaunis Vihula mõisaansamblis kõlab jazz.
  • Kaunis Vihula mõisaansamblis kõlab jazz. Foto: Julia-Maria Linna
Homme õhtul esinevad täispikal kontserdil Marianne Leibur, Raivo Tafenau ja sõbrad. Duo, kus musitseerivad Lääne-Virumaa päritolu Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand. Kaire Vilgats ja Dagmar Oja toovad lavale kava "Disco jazz".
Priit Purka nentis, et Kadri Voorand üks lauljatest, kes Vihula Jazziga kaasas olnud ja lisanud head loomingulist sära oma ideedega. Just tema pani korraldajale südamele, et üritus peaks kindlasti toimuma.
"Minu soov on teha toredat üritust, mis kõnetab suuremat seltskonda publikut. Toob kokku toredad inimesed ja annab erilise ning võimsa kultuurielamuse. Vihula Jazz võiks olla suurema kõlapinnaga üritus muusikamaailmas. Selline, mis Lääne-Virumaal puudu," ütles Priit Purka.
Rohkem infot leiab Vihula Jazzi sotsiaalmeedia lehelt ning Piletilevist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele