• 19.08.21, 13:41

Reedel lehvivad Eesti auks riigilipud

Homme heisatakse taasiseseisvumispäeva puhul Eestis lipud.
Sinimustvalge trikoloor.
  • Sinimustvalge trikoloor. Foto: Andras Kralla
Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Ühtsustunde väljendamiseks on ka kõik teised oodatud sinimustvalgeid lippe heiskama. Lipud heisatakse päikesetõusul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.
Aastapäeva tähistamine algab kell 7 Tallinnas Toompeal piduliku Eesti lipu heiskamisega.
Pidupäevale pühendatud eriprogrammi saab jälgida rahvusringhäälingu kanalites. Õhtul kell 19 oodatakse kõiki ühislaulmisele ETV, ETV+ ja Vikerraadio vahendusel. Traditsiooniliselt toimub ka Vabariigi Presidendi vastuvõtt Kadrioru lossi roosiaias.
20. augustil 1991 taastati rahvuslikul üksmeelel Eesti Vabariigi iseseisvus. Ülemnõukogu otsus "Eesti riiklikust iseseisvusest" lõpetas nõukogude okupatsiooni ning taastas Eesti riikliku iseseisvuse, muu hulgas taastati diplomaatilised suhted teiste riikidega. Esimesena tunnustas Eesti taastatud iseseisvust 22. augustil 1991 Island.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele