Kes kellega käib ehk valimiste välimääraja: Haljala vald

Autor: Andres Pulver • 13. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Valimisnimekirjad on avalikuks saanud ja kuigi neis võib veel väikeseid muutusi tulla – keegi loobub viimasel hetkel kandideerimast või ei ole kandidaat reeglite kohaselt esitatud -, on suures plaanis pilt paigas. Käime vald vallalt nimekirjad läbi ja vaatame, mis nelja aasta taguse ajaga võrreldes muutunud on. Alustame Haljalast, sest see on tähestiku järgi esimene.

Haljala vallamaja.
Autor: Haljala vallavalitsus

2017. aastal oli just Haljala vallas kõige tihedam rebimine. Lõpuks said oma esindatuse volikogus kõik seitse nimekirja ning selget ülekaalu ei saavutanud keegi. Meenutuseks – reformierakond sai volikogus neli kohta, valimisliidud Vaba Vallakodanik, Maheda ja Plaan A igaüks kolm kohta, keskerakond kaks kohta ning EKRE ja IRL kumbki ühe koha.

Samad tegijad pluss lisandunud neljas valimisliit on heitlusse astumas ka sel aastal ning kõige suurema muutuse on üle elanud reformierakonna nimekiri. Lahkunud on eelmistel valimistel Haljala vallas suurima häältesaagi ehk 131 valija toetuse kogunud Leo Aadel, lisandunud aga endine maavanem, omaaegne Rakvere linnapea ja praegu riigikokku kuuluv Marko Torm.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!