Laupäeval ja pühapäeval heisatakse Eesti lipud

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 15. oktoober 2021
Jaga lugu

Laupäev ja pühapäev on lipupäevad. Laupäeval on hõimupäev ning pühapäeval leiavad aset kohalike omavalitsuste volikogude valimised.

Eesti lipp.
Autor: Raul Mee

Eesti lipu heiskavad kõik riigi ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Valmispäeval heisatakse Eesti lipp ka kõikidele valimisjaoskonna hoonetele. Lipud heisatakse hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul.

Sel aastal kannavad hõimupäevad pealkirja “Põlisrahvad ja loodus”. Teema läbib nii filme kui ka näituseid, ent pikemalt käsitleti põlisrahvaid ja nende traditsioonilist elukeskkonda hõimupäevade konverentsil neljapäeval.

Hõimupäevaga teadvustatakse eestlaste kuulumist soome-ugri rahvaste perre ning väärtustatakse ühist ajaloo- ja kultuuripärandit.

Pühapäeval on kohaliku omavalitsuse volikogude valimispäev. Eesti inimesed valivad 10 025 kandidaadi seast 79 linna- või vallavolikogu koosseisud. Kohaliku omavalitsuse volikogu valimised annavad võimaluse inimestel otsustada, mis suunas areneb kohalik elu järgmisel neljal aastal.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!