Haljala vald ootab ettepanekuid kaasava eelarve rakendamiseks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 19. oktoober 2021
Jaga lugu

Haljala vald ootab kuni 8. novembrini ettepanekuid, kuhu järgmise aasta kaasava eelarve vahendid suunata.

Autor: Shutterstock

Kaasava eelarve objektiks on Haljala vallaga seotud investeeringute tegemine, projektide elluviimine või ürituste korraldamine. Kaasava eelarve tulemusel elluviidav peab pakkuma avalikku hüve, olema vallaruumis avalikus kasutuses ning selle teostamise tulemusel ei tohi tekkida ebamõistlikke kulusid valla järgnevate aastate eelarvetele. Kaasava eelarve suurus on 10 000 eurot ning ettepanek peab olema teostatav ühe eelarveaasta jooksul, teatab Haljala vallavalitsus.

Esitatud ettepanekuid hindab vallavalitsuse komisjon. Hindamisel arvestatakse kasusaajate hulka, mõju avalikule ruumile, originaalsust, kogukonna kaasamist, koostöö soosimist ja mõju järgmiste aastate eelarvetele. Komisjon suunab hindamisalustele vastavad ettepanekud avalikule hääletusele.

Ettepanekuid saab esitada iga vähemalt 16-aastane Haljala valla elanik kas paberkandjal või digitaalselt. Lisaks esitaja nimele ja kontaktandmetele ning etteoaneku hinnangulisele maksumusele peab esitatud ettepanek sisaldama kirjeldust, mis iseloomustab lühidalt ettepaneku sisu, eesmärki ja olulisust Haljala valla jaoks. Samuti sihtrühma, kes saavad probleemi lahendamisest või uue võimaluse avanemisest kasu. Ürituse korral hinnangulist sihtrühma suurust või eeldatavat osalejate arvu.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!