Segadus: riik võis tellida koolilastele ainult proffidele mõeldud testid

Autor: Martin Johannes Teder • 31. oktoober 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu
Testimine on kiire, lihtne ja mugav ja selle tegemisega saab hakkama ka iga kooliealine laps, tutvustab Selfdiagnostics eile avaldatud koolidele mõeldud õppevideos. Samanimeline test on nende enda kodulehel olevate dokumentide järgi mõeldud ainult professionaalidele kasutamiseks.
Autor: Kuvatõmmis

Haridus- ja teadusministeerium tellis ettevõttelt Selfdiagnostics koolide jaoks 5 miljoni euro eest koroonaviiruse kiirteste, mis võivad olla mõeldud ainult professionaalidele kasutamiseks.

Terviseamet on saatnud ministeeriumile märgukirja ja pöördunud küsimustega tootja poole, kuna kahtlustab, et riik ostab ainult professionaalseks kasutamiseks mõeldud teste, vahendab Äripäev.

"Terviseametil on oma konkreetsed arusaamad ja see on midagi muud. Me ei tee meditsiinilist asja, me teeme seiret, et vähendada nakkusahelaid," ütles haridus- ja teadusministri teadusnõunik Mario Kadastik. "See on juriidiline ülemõtlemine, meil on oluline, et lapsed saaksid testitud."

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!