• 10.01.22, 23:27

Selgus Palmse mõisa uue restorani nimi

Palmse Viinavabrikus avatava uue söögikoha nimeks valiti sotsiaalmeedias korraldatud nimekonkursi kaudu Von der Pahlen.
Palmse mõisa uus restoran Von der Pahlen võtab külalisi vastu alates 13. jaanuarist
  • Palmse mõisa uus restoran Von der Pahlen võtab külalisi vastu alates 13. jaanuarist Foto: Palmse mõis
"Nimevalimise protsess oli ülimenukas ja oleme väga rahul," rääkis Palmse mõisa direktor Merili Vipper ja ütles, et nimekonkurss turundusnipina ületas kõiki ootusi.
Kõige populaarsemaks Palmse Viinavabriku söögikoha nimeks osutus: "Von der Pahlen".
Vipperi sõnul aitas restorani nime valimises kaasa üle ootuste palju lahkeid ja leidlikke inimesi, "Aitäh teile kõigile!"
"Pea jagu oli teistest nimedest üle "Von der Pahlen", siis "Garçon" ja "33" ning viimasena rõõmsalt "Metztacken", lisas mõisa direktor.
Kõikide kommentaaride vahel loositi välja õhtusöögi kahele. Loosiratas naeratas seekord Piret Artjushinile!
Restoran avatakse 13. jaanuar, kell 13.
"Esialgu oleme avatud neljapäevast pühapäeväevani kella 13 -19 tavamenüüga ja ettetellimisel 3- käiguline jaanuari kuu eripakkumine."
Üks uue restorani nimeidee tulenes ka viinavabriku korstnast, mis on 33 meetrit kõrge.
  • Üks uue restorani nimeidee tulenes ka viinavabriku korstnast, mis on 33 meetrit kõrge. Foto: Palmse mõis
Virumaa Muuseumid juhtkonna ajurünnakul pakuti restoranile järgmised nimed, mille hulgast siis said inimesed valida endale meelepärasema.
Valikus olid:
Restoran “Metztacken”– Perekond Metztacken (1522 – 1677). Alates 1522. aastast kuulus Palmse mõis perekond Metztackenitele.
Restoran “Von der Pahlen” – Perekond von der Pahlen (1677 – 1923). Baltisaksa aadlisuguvõsa.
Restoran “33” – Palmse Viinavabriku korstna kogupikkus on 33m ja number 33 vihjab oskusele olla teiste jaoks kui maapealne INGEL.
Restoran “Garçon” – Legendi järgi päästnud väike koerake Garçon Gustav Christian von der Pahleni elu, kui mõisahärra end kord marodööride eest (ilmselt Põhjasõja ajal) silla all varjas. Garçon Gustav käskinud koeral vaikselt olla, et neid haukumisega mitte reeta. Koer kuuletuski ning mõlemad pääsesid eluga. Seetõttu talletaski kunstnik Garconi koos peremehega lõuendile.
Kõige suurema poolehoiu pälvis Von der Pahlen, järgnesid "Garçon" ja "33" ning viimasena rõõmsalt "Metztacken".

Seotud lood

Uudised
  • 06.01.22, 21:45
Järgmisel nädalal avatakse uus restoran
Palmse mõis kutsub oma Facebooki leheküljel jälgijaid valima uuele restoranile nime. Sellist võimalust saab kasutada 10. jaanuarini, siis loositakse välja ka auhind – maitsenauding kahele.
Uudised
  • 07.12.21, 07:00
Lahemaa restoran rühib töötajateta kriisist läbi
Palmses tegutseb restoran nimega Lahemaa Kohvikann, mille vedajad Dieter ja Julia Hölscher ei ole koroonakriisile alla vandunud ega kavatsegi seda teha. Kuigi töötajaid neil enam pole ning mõnel päeval ei astu söögikohta ühtki klienti, on restorani uksed aasta läbi avatud.
Uudised
  • 19.11.21, 07:00
Põhjamaade parimate restoranide edetabelisse jõudis Lääne-Virumaa söögikoht
Igal sügisel kuulutab restoranide teejuht White Guide välja Eesti parimad ja isikupärasemad restoranid, mida asjatundjad soovitavad külastada. White Guide 2022 nimekirjas on ühtekokku 72 restorani. Tipprestoranide seas on ka Võsu keskel asuv gurmeepaik.
Uudised
  • 15.11.21, 11:42
Võsule soovitakse ehitada pansionaati
Võsul, Laine 12 asuvale kinnistule soovitakse ehitada pansionaadihoone koos restoraniga. Haljala vallavalitsus algatas pansionaadile projekteerimistingimuste väljastamiseks avatud menetluse.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele