Toiduainete hinnatõus on vältimatu

Autor: Juuli Nemvalts • 16. jaanuar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Põllumajanduses on hinnatõus puudutanud kõiki sektoreid. Nii on kütuse, energia ja teravilja kõrge hind pannud loomakasvatajaid keerulisse olukorda. Tarbijale tähendab see toiduainete kallinemist, millest pole pääsu, kinnitasid Kasvupinnase saates Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu aseesimees Tanel-Taavi Bulitko ja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Autor: Mana Kaasik

Põllumajandus.ee portaal kirjutab, et eelmise aasta pikk kuumaperiood koos põuaga kimbutas nii taime- kui loomakasvatajaid. „2021. aasta ilmastik oli suhteliselt ekstreemne põllumehe jaoks. Põud mõjutas tugevalt teravilja saagikust, mis jäi viiendiku võrra väiksemaks, kui 2020. aastal. Taime- ja teraviljakasvatajaid päästsid kõrged kokkuostuhinnad. Samas on mündil ka teine pool, teravilja hinnatõus mõjutas tugevalt loomakasvatajate tegevust,” selgitas Roomet Sõrmus.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!