Tööõnnetusi üritatakse vähendada piitsa ja präänikuga

Autorid: Aivar Hundimägi, Kristjan Ojang • 26. jaanuar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Viimasel neljal aastal on tööõnnetuste arv Lääne-Virumaal olnud langustrendis ning jäänud aastas alla 300.

Lääne-Virumaal on viimastel aastatel olnud tööõnnetusi vähem. Näiteks Rakke lubjatehases on viimase 10 aasta jooksul olnud 6 sellist aastat, kui pole juhtunud ühtegi tööõnnetust.
Autor: Sten Semjonov

Esialgsetel andmetel toimus eelmisel aastal Lääne-Virumaal 287 tööõnnetust. Neist kergeid oli 212, raskeid 74 ning üks tööõnnetus lõppes töötaja surmaga.

Aasta on aga alanud halvaendeliselt, sest teisipäeval kukkus Sõmeru alevikus Mäe tänaval renoveerimistöid teinud 43-aastane mees kolmekorruselise elumaja katuselt ning suri kiirabiautos teel haiglasse. Tööõnnetuse uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu ja tööohutusnõuete eiramist, kui sellega on põhjustatud inimese raske tervisekahjustus või surm.

Kui vaadata viimase 10 aasta statistikat, siis on surmaga juhtunud tööõnnetuste arv alates 2015. aastast vähenenud. Igal aastal on olnud 1 selline õnnetus ning 2019. aastal ei olnud ühtegi. Viimase kümne aasta jooksul on kõige traagilisem aasta olnud 2014, kui surmaga lõppenud tööõnnetusi oli koguni 4.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!