Rakvere gümnaasiumi filmifestival saadeti viimsele teekonnale suurejooneliselt

Autor: Lisette Luik • 7. veebruar 2022
Jaga lugu

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali grand prix'i võitis kaksikvendade Raul ja Romet Esko lühifilm "Välguga löödud", mis pälvis nii parima stsenaariumi kui ka tehnilise lahenduse eriauhinna, saavutades tudengikategooria arvestuses teise koha.

Grand prixi kategoorias hinnati kõiki filme koos ja arvesse läksid ka saaliviibijate hääled.

Õpilaskategoorias saavutas esikoha Aaron Thor Härmi ja Mattias Nurga lühifilm "Igavene peigmees". Teise koha saavutas õpilaskategoorias Grete Kaio “Annelinn”, mille näitleja Elina Soosaar pälvis parima naisnäitleja tiitli.

Balti meedia- ja filmikoolis vändatud linateos “Talent” Silver Õunalt, Sander Lebrehtilt, Fidelia Regina Randmäelt, Janette Roopalt, Villem Roosalt ja Jalmar Väinilt pälvis aga parima tudengikategooria tunnustuse.

Tudengikategooria auhinda üle andnud Rakvere abilinnapea Laur Kajuvee usub, et filmifestivalist saab osa võtta ka järgmisel aastal, kuid ei täpsustanud veel kus ja mis formaadis.

Kõiki RGFF 2020 võistlusprogrammis osalenud filme näeb 13. veebruari südaööni siit.

Selleaastase festivali korraldaja Karl Andreas Sprenk tänas meeskonda: “Aitäh, et olete meiega olnud. Kummardus ja respekt meeskonnale. Siiras tänu Kristo Ambusele ja Eleriin Miilmanile tiimi kooshoidmise eest, Timo Talile tehnilise teostuse eest ja Robin Täpile kunstilise teostuse eest”.

Sprenk kinnitas, et RGFF-i traditsiooni saavad riigigümnaasiumi õpilased üle võtta ja oma äranägemise järgi kujundada.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!