Ukrainlastele toitu viinud mehed jäid kriitikatule alla

Autor: Lisette Luik • 16. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

2. märtsil tegi Vinni-Pajusti gümnaasium oma Facebooki lehel üleskutse toetada Ukrainas, Lvivi eeslinnas asuvat sõpruskooli toetuspakkide, humanitaarabi ja esmaabivahenditega. Aktsioon viidi läbi Motokodu AURUM21 ja sõiduklubi Rakvere Raibe RC toel, kelle abil viidi kogutud kraam otse abivajajateni.

Ettevõtjad Kain Kivissaar (vasakult), Aare Raam, Taimo Veinberg, autohuviline Marko Neider, Vinni-Pajusti gümnaasiumi direktor Henry Kallaste ning Vinni-Pajusti gümnaasiumi õpetaja ja projektijuht Mart Pitsner.
Autor: Anneli Petrov

“Meil oli koosviibimine, kus rääkisime Ukrainas toimuvast ja paar päeva hiljem helistas mulle Mart Pitsner, kes meenutas, et 90-datel oli tema koolilastele suunatud töögrupis, millega toodi Eestisse humanitaarabi Rootsist ja Soomest. Tal tuli idee, et kuna Vinni-Pajusti gümnaasiumil on sõpruskool Lvivis, võiks sealseid õpilasi aidata,” rääkis Rakvere Raibe RC eestvedaja Aare Raam.

Mõeldud-tehtud. Mehed otsustasid korraldada seltskonnaga korjanduse, et koguda toitu ja esmaabitarbeid. Ajaks, kui nad jõudsid sellega tegelema hakata, oli sõda juba neli päeva kestnud ja selge oli, et koolilastele tehtud kingitustest ei tule enam midagi välja.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!