Vedaja vahetus toob küll uued bussid, aga mitte parandusi liinivõrku

Autor: Andres Pulver • 25. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Viimased kaks aastat on tähendanud suurt langust liinibussidega veetavate sõitjate arvus. Kui 2020. aasta jaanuaris-veebruaris veeti Lääne-Virumaal keskmiselt 100 000 reisijat kuus, siis sama aasta aprillis oli sõitjaid kõigest 46 000. Praeguseks on sõitjate arv küll suurenenud, kuid 100 000 reisijat kuus näib ikkagi veel väga-väga kaugel olevat.

GoBusi sinised bussid teenindavad Lääne-Virumaa maakonnaliine 12. juunini.
Autor: Erakogu

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse (PÜTK) arendusosakonna spetsialist Jaana Liländer-Koppel ütles VIROL-i üldkoosolekul, et kui inimestele koroonakriisi käsitledes pidevalt mõista antakse, et ühistransport on üks kole asi, siis hakataksegi selle kasutamist vältima.

„Eks muutunud on ka inimeste tööl käimise harjumused ja päris paljud töötavad kodukontoris,“ lisas Liländer-Koppel. Ta arvas, et kõrgenenud kütusehinnad võivad inimesi mõnevõrra auto kasutamiselt bussidesse suunata, kuid kindel selles olla ei saa.

Kindel on aga see, et 12. juunil sõidavad Lääne-Virumaa maakonnaliinidel viimast korda sinised GoBusi bussid ning järgmisel päeval ehk 13. juunil alustab liinivõrgu teenindamist Hansabuss.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!