Mälumängurite hooaeg venis kahe talve pikkuseks

Autor: Andres Pulver • 8. aprill 2022
Jaga lugu

Eile jõudis lõpule maakonna kilvasari ning Lääne-Virumaa meistriteks mälumängus krooniti võistkond Rahvuslik Kogu, kuhu kuuluvad Olav Mäe, Aivar Klaasen, Leho-Toomas Tomps, Aare Reikter, Aivar Niinemägi ja Sten Klaasen.

Võidukas Rahvuslik Kogu auhinnalaua juures.
Autor: Maris Marko

2020. aasta sügisel alanud sari kulges üle kivide ja kändude ning koroonapuhangu tõttu oli ka loobujaid. Katkestuste kiuste jõuti eile nii kaugele, et kahele talvele veninud hooajale sai viimase mänguga kriips alla tõmmatud ja lõpuni jõudis tosin seltskonda.

Esikolmik selgus tihedas konkurentsis, võitjatele järgnesid väikeste vahedega Arkadi (Andres Pulver, Aivo Suder, Uno Alanurme, Tauno Tihti ja Margus Martin) ning eelmise hooaja võitja Projekt (Alar Tiidt, Jüri Vilimaa, Raivo Raigna, Roomet Sepping, Ivar Lass ja Toivo Lodjak).

Kangelaslikult pistis vanemate ja kogenumatega rinda ka üks õpilasvõistkond – Vee+ Rakvere gümnaasiumist.

Mälumängusarja üks eestvedajaid, MTÜ Rakvere Mäluprojekt juhatuse liige Maris Marko rääkis, et kõige suurem mure ongi järelkasvu pärast. „Ka meie ainuke noortevõistkond ei julgenud lubada, et nad on ka sügisel rivis, sest kool ju muutub,“ sõnas ta.

Siiski annab lootust, et riigigümnaasiumi võistkond järgmisel hooajal osaleb see, et ajalooõpetaja Heli Kirsi, kes on Rakvere gümnaasiumi noori mälumänguga tegelema innustanud, asub tööle riigigümnaasiumis.

Mälumängusarja korraldamist toetavad Rakvere linn ning kohalikud ettevõtjad. „Suur aitäh nii linnale kui OG Elektrale, Pätsile, Art Cafele, Väikesele Inglile, Aqvale,“ lausus Maris Marko. „Oleme väga tänulikud, et nad ka raskel ajal mõttesporti toetavad,“ lisas ta.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!