Elna Lumiste jaoks on poepidamine olnud suur unistus

Autor: Kristel Kitsing • 14. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

6. juunil saab Elna Lumistel Väike-Maarja vallamaja taga armsas roosas majas poodi peetud 13 aastat. Esimese FIEna 32 aastat tagasi Väike-Maarja alevikus äri ajama hakanud ja arvelaual klientide soove kokku rehkendanud südikas naine inspireerib, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.

Väike-Maarja esimene FIE Elna Lumiste armastab klientide soove täita.
Autor: Kristel Kitsing

Elnal on olnud eluaeg poepidamise vastu suur kirg. Ta tunnistas, et viimasel ajal küll müük hästi ei lähe, ostjaskond on kolinud internetti, aga kevadel on sagimist rohkem ning poe uksed aprilli lõpust igapäevaselt avatud.

Esimene FIE Väike-Maarjas

Tegelikult algas Elna ettevõtjaelu lilledest ja seemnetest 32 aastat tagasi, kui ta sai Väike-Maarja lasteaiast koondamisteate. Lapsi jäi lihtsalt 1990ndatel väheseks ning üks tiib tuli sulgeda. „Otsisin mitu kuud tööd ja siis pakuti sinna aiandus-mesindusseltsi kioskisse,“ meenutas juba väikesena poepidaja ametist unistanud Elna.

Palk müüjana oli aga vilets ja last oli vaja üksinda kasvatada. Nii otsustas ta kioski pidamise üle võtta. Ta oli esimene FIE, kes alevikus poodi pidama asus – kooperatiivipoe ning tööstuskaupade kaupluse kõrval. „See oli algul mulle nii võõras, aga nii ta läks,“ tunnistas ta.

Seotud lood

Siis pidi Elna aga minema hoolduspuhkusele, raskelt haigestusid tema ema ja abikaasa ning vajasid põetamist.

Pärast mõlema lähedase surma alustas Elna 2008. aastal uuesti. Ta kandideeris lilleletti müüjaks. Ja kui omanik lõpetas tegutsemise, võttis ta leti pidamise ise üle. Lahendus tuli Rotaks-R-ilt, mille kontor väikesest majakesest vallamaja tagant teisele pinnale kolis: ruumide omanik pakkus Elnale vabaks jäänud maja üürile ning Elna koliski oma lilledega sinna. „Ma algul vastu ei võtnud, aga hiljem nõustusin,“ tunnistas poeproua.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!