Bituumeni-kriis lööb jalgealuse vankuma: „Tööd jääb vähemaks ja kõik on kõigile võlgu“

Autor: Eliisa Matsalu • 15. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Vähe sellest, et Ukraina sõja tõttu on teede ehituseks tarvilikku bituumeni kättesaadavusega tõsiseid raskuseid, otsustas riik külmutada tänavu 50 teedeehituse objekti. „See on raske olukord. Jäädakse võlgu, makseajad pikenevad,“ kommenteeris olukorda Pigipada OÜ juhatuse liige Marek Koit, kelle sõnul lõi riik teedeehituse sektorit raskel ajal selga.

OÜ Pigipada juhatuse liige Marek Koit on murelik, kuna tema ettevõtet mõjutab tugevalt teedeehituse sektor. Selles sektoris ootab aga ees üks jama teise järel.
Autor: Andras Kralla

Järvamaal asuva bituumenemulsiooni tehas Pigipada OÜ toodab teede ehituseks vajalikku materjali. Marek Koidu sõnul on olukord sektoris turbulentne ja heitlik. On tekkinud ringvõlgnevus, objekte jääb vähemaks ja bituumenit pole eriti saadaval. Seda kõike saadab veel ränk hinnatõus ja karmist inflatsioonist tulenev tugev palgasurve.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!