Pandivere kandis peetakse päris peldikute päeva

Autor: Andres Pulver • 9. juuni 2022
Jaga lugu

Järgmisel kolmapäeval on tulekul Pandivere veepäev, mille ametliku pealkirja kohaselt räägitakse käimla ja kuivkäimla tehnoloogiast. Ürituse mitteametlik pealkiri on aga Pandivere päris peldikute päev ehk lihtsamalt peldikukonverents.

Puhta vee teemapargi peremehe Priit Adleri jaoks ei ole see sugugi esimene kord peldikukonverentsi korraldada. 2019. aastal toimus Puhta vee teemapargis suur peldikuseminar, mille eesmärk oli näidata, et tänu arenenud tehnoloogiale on peldikud heaks alternatiiviks vett raiskavatele WC-dele.

Ka tänavune peldikukonverents, mida modereerivad Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse õppejõud ja väiketalunik Priit-Kalev Parts, Priit Adler ning tõenäoliselt Eesti suurim peldikuspets Peep Tobreluts, saab alguse Puhta vee teemapargist.

Pärast seda, kui esimesed ettekanded kuulatud ning teemapargi ratastoolikasutajate veevaba käimla avatud, liigutakse edasi Salla, kus jätkuvad ettekanded. Enne seda avatakse aga Salla külamaja veevaba käimla, mille on rajanud kunstnik Hando Kuntro. Ja nagu Kuntro puhul arvata võib, on tegemist ühe paraja kiiksuga asutusega.

Pandivere päris peldikute päeva saab otseülekandes jälgida SIIT, päevakava aga SIIT.

2019. aasta peldikuseminari ettekandeid näeb aga SIIT.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!