Vaata, milline on sel aastal Rakvere suvise filmifestivali kava

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 1. august 2022
Jaga lugu

Sumedate suveõhtute filmifestival alustab Rakveres 12. augustil neljandat hooaega. Neljal augusti- ja septembrikuu õhtul jõuavad vaatajateni viimaste aastate kinopärlid Prantsusmaalt, Saksamaalt, Taanist ja Ungarist.

Sel aastal on sumedate suveõhtute filmifestivalil kahe filmi esmaesitlus Eestis.
Autor: Sumedate suveõhtute filmifestival

Kahe filmi jaoks on tegemist esmaesitusega Eesti kinolinadel. Kõik linastused on tasuta ning filmid on varustatud eestikeelsete tiitritega.

Sumedate suveõhtute filmifestival on tegutsenud Rakveres alates 2019. aastast. Selle aja jooksul on korraldajad toonud Rakvere südalinnas vabaõhukino formaadis pea pooletuhande silmapaarini kvaliteetset kinoloomingut nii Eestist kui mujalt Euroopast.

Programmi avab 12. augusti õhtul Prantsusmaa film "Albatross". 2021. aastal valminud linateos pakub sissevaadet Normandia väikelinna politseiniku Laurent'i ja tema elukaaslase Marie ellu, mille pöörab pea peale olukord, millesse Laurent tööülesandeid täites satub.

Nädal hiljem jõuab vaatajateni saksa teekonnafilm "Minu poeg", mis on siiras ja ehe lugu emast ja pojast, nende omavahelisest lähedusest, kaugenemisest ning püüdlustest mineviku seljatamise ja vabaduse poole.

26. augustil saab näha Taani filmi "Liha & veri", mis kõhedast pealkirjast hoolimata keerleb inimliku küsimuse ümber - milliseid ohverdusi ollakse valmis oma pere nimel tooma?

Programmi lõpetab 2. septembri õhtul Ungari dokumentaalfilm "Geto Balboa", mis pakub ausat sissevaadet talendi kasvamisse ja arengusse karmil võistlusalal.

Festivali korraldaja Karl Andreas Sprenk soovitab kindlasti panna silm peale filmile "Minu poeg". Sprenk sõnas pressiteate vahendusel, et film linastus möödunud aastal ka pimedate ööde filmifestivalil ning peaosatäitjad on suuremate filmisõprade jaoks kindlasti tuttavad. "Oleme seekordse programmiga ise igati rahul – loodame, et see läheb ka kohalikule publikule korda," sõnas Sprenk.

Festivali korraldaja Ander Paisi sõnul andsid Rakvere publiku kinolembusest tunnistust juunis toimunud Romantilise salakino ja Öise linnakino eriüritused, mis kogusid kahepeale kokku üle 500 külastuse. "Hea meel oli kuulda üdini positiivset ja tänulikku vastukaja. Kindlasti mõtleme järgmisele hooajale vaadates, millega kohalikke filmisõpru edaspidigi üllatada," sõnas Pais.

Sumedate suveõhtute filmifestivali linastused toimuvad Rakvere linnavalitsuse hoovis ning on huvilistele tasuta. Algusaeg kõigil õhtutel on kell 20.15, projektor käivitatakse orienteeruvalt kell 21. Kohapeal saab nautida nii soojendavaid kui jahutavaid jooke.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!